bljesak Dubrovčanina

Je li ovo zakucavanje godine? Mario Hezonja oduševio navijače New Yorka ovim potezom

12.02.2019 u 09:01

Bionic
Reading

Dubrovčanin Mario Hezonja u svojoj četvrtoj NBA sezoni pokazao je na nekim utakmicama kako za njega ima mjesta u NBA ligi. Iako njegovi New York Knicksi vrlo rijetko pobjeđuju potez 23-godišnjeg Hezonje jedan je od najatraktivnijih u ligi te večeri

New York Knicksi su 17. puta u nizu poraženi, što je novi negativni klupski rekord, a navijače knicksa posebno boli činjenica što su s 107:104 izgubili od jedne od najlošijih momčadi ove sezone -Clevelanda.

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja počeo je u startnoj petorci te je za ukupno 16 minuta upisao po pet koševa i skokova. No, jedno njegovo zakucavanje proglašeno je najatraktivnijim potezom večeri. Neki se čak pitaju je li ovo zakucavanje godine?

Početkom druge četvrtine Hezonja, koji je po atraktivnim zakucavanjima bio poznat igrajući u Barceloni, sjurio se prema košu Cavsa te je silovito jednom rukom zakucao pored zbunjenog Marquesea Chrissa.

Zakucavanje pogledajte OVDJE.

Zaista atraktivan potez igrača koji je izabran kao 5. izbor na NBA draftu 2015. i u kojem su neki analitičari vidjeli 'bijelog Kobea Bryanta.' Podsjetimo kako je Hezonja ove sezone zakucao preko Giannisa Antetokounmpa koji je pao na stražnjicu. Nakon toga ga je prekoračio čime je postao miljenik navijača Knicksa...

No, nakon tri sezone u Orlandu, gdje se nije uspio nametnuti i izboriti za svoje mjesto u momčadi i novi ugovor, u ljeto je Hezonja postao slobodan igrač te je potpisao jednogodišnji ugovor za New York Knickse. Iako je odigrao nekoliko jako dobrih utakmica ove sezone i vidljiv je njegov napredak u obrani, pitanje je hoće li Hezonja dobiti na ljeto višegodišnji ugovor u jednom od 30 NBA klubova. Sudeći po bljeskovima koje ima te po ovom zakucavanju – ima baš sve da može uspjeti u najjačoj ligi svijeta.