TO NIJE HTIO ČUTI

Je li ovo najava loših vijesti za Mandžukića?

09.01.2014 u 14:10

Bionic
Reading

Transfer Roberta Lewandowskog iz Borussije Dortmund u Bayern koji će se odigrati sljedećeg ljeta i dalje tema broj jedan u sportskim rubrikama njemačkih medija.

Lewandowski će u redovima aktualnog njemačkog i europskog nogometnog prvaka činiti konkurenciju hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću, a p

ostavlja se pitanje kojeg će napadača preferirati Pep Guardiola u svojoj formaciji s jednom špicom.

Odgovor na to pitanje pokušao je dati i Dieter Hoeneß (61), peterostruki osvajač naslova njemačkog prvaka s minhenskim Bayernom i brat čelnika kluba Ulija, u razgovoru za Focus.

Nakon transfera Lewandowskog kako će u Borussiji kompenzirati tako veliki gubitak?

Dortmund je dokazao da ima dobru politiku transfera. Lewandowskog je uistinu teško nadomjestiti u igri jedan na jedan jer spada među najbolje igrače svijeta na toj poziciji. Ali, siguran sam da će pronaći rješenje. Bayern se tim transferom još više pojačao, rekao je Hoeneß.


Juve ne odustaje

U Juventusu su ustrajni da u ljetnom prijelaznom roku dovedu Marija Mandžukića. Torinski dnevnik Tuttosport podcrtava da u Juventusu Mandžukića vide kao posljednji dio slagalice u stvaranju momčadi koja će napasti naslov u najprestižnijem europskom klupskom natjecanju, Ligi prvaka.

U kojim segmentima igre Lewandowski ima prednost, a u čemu je bolji Mandžukić?

Lewandowski je kompletniji igrač i može fantastično distribuirati lopte. Mandžukić je klasična devetka, snažan je u kaznenom prostoru. I naravno, sjajan je u presingu na suparnika i u tome je savršeni napadač.

Kakvu hijerarhiju očekujete sljedećeg ljeta?

Tko će igrati, odlučit će Pep. A za to mora imati obojicu na treningu. Lewandowski će u startu očito imati prednost i to je jasno, ali potrebni su vam vrhunski napadači za najveća natjecanja. Pitanje je kako će reagirati Mandžukić. Mogu zamisliti čak i da igraju zajedno. Lewandowski bi mogao igrati malo povučenije na poziciji desetke. Mislim da će Bayern definitivno trebati obojicu.