NEŠTO NIJE U REDU

Je li moguće da se ovo događa slavnom MotoGP prvaku!?

17.07.2016 u 12:12

Bionic
Reading

Trostruki prvak Svjetskog motociklističkog prvenstva, Jorge Lorenzo u Sachsenringu je potvrdio lošu formu s čak tri pada uoči nedjeljne utrke...

Aktualni 29-godišnji vladar MotoGP klase nedvojbeno je u vrlo lošoj formi. U posljednjim utrkama nije se mogao nositi s Marcom Marquezom koji mu sve više bježi u ukupnom poretku, a ovaj vikend u Sachsenringu bio je za njega potpuna katastrofa uoči utrke.

Naime, Jorge Lorenzo uspio je pasti čak triput s motora, od toga dvaput u kvalifikacijama u kojima je izborio tek 11. mjesto. S obzirom da se radi o stazi na kojoj nije baš najjednostavnije pretjecati, bit će mu jako teško probiti se prema vrhu i ugroziti Marqueza koji je uvjerljivo osvojio pole poziciju, ispred Barbere i Rossija.

'Tri pogreške, to nije normalno za mene, ali dogodilo se ovaj vikend. Razočaran sam pozicijom i nesrećama, ali uspio sam poboljšati postavke motora uoči utrke,' tvrdi Lorenzo kojem očajnički trebaju bodovi, jer zaostaje 24 za najvećim rivalom, a i Valentino Rossi je sve bliže.

'Nije još kasno. Ako ne bude kiše, vjerujem da možemo poboljšati svoju poziciju,' uvjeren je Španjolac koji će sljedeće sezone Yamahu zamijeniti Ducatijem.