tajni plan

Je li moguće da je Barca ovo tražila od Neymara kako bi zajedno izigrali PSG?

26.07.2019 u 19:00

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama francuskog Soccerlinka, Barcelona je tražila od Neymara da propusti azijsku turneju PSG-a kako bi samom sebi smanjio cijenu ovog ljeta i povećao izglede transfera nazad na Camp Nou...

Podsjetimo, prije dvije godine pariški klub preoteo je Neymara Barceloni isplativši otkupnu klauzulu od 222 milijuna eura, no nije se pretjerano usrećio s Brazilcem.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

PSG unatoč skupocjenim zvijezdama u momčadi nije uspio doći dalje od osmine finala Lige prvaka, a predsjednik Nasser Al-Khelaifi izgubio je strpljenje ovog ljeta i priznao da će njegov klub u budućnosti promijeniti svoju filozofiju prilikom kupovine nogometaša te je dao naslutiti da su zvijezde koje stručni stožer ocijeni razmaženima već ovog ljeta na prodaju.

Krenula je odmah ofenziva Barcelone koja želi vratiti igrača s kojim je posljednji put osvojila trostruku krunu, no Parižani zasad odbijaju bilo kakav dogovor. Navodno su im ponuđeni Coutinho, Rakitić i 90 milijuna eura za Neymara što su glatko odbili i žele isključivo novac i to više od 200 milijuna eura odštete, koliko su i platili za njega.

Za katalonski klub koji je već potrošio sličnu cifru na Griezmanna i De Jonga to je previše, a francuski Soccerlink koji se specijalizirao za ekskluzivne nogometne informacije tvrdi kako je zbog toga Barcelona sugerirala Neymaru da namjerno propusti azijsku turneju prijateljskih utakmica sljedećeg tjedna, glumeći nespremnost.

Cilj je na taj način pokazati PSG-u da Brazilac više ne želi za njega igrati, što bi mu smanjilo cijenu i omogućilo željeni transfer.

Prema informacijama iz Francuske, Neymar zaista neće igrati protiv Intera i Sydneyja u dvobojima koji slijede, a samim time će dočekati francuski Superkup protiv Rennesa bez ijedne minute u nogama.

Hoće li to išta promijeniti na kraju ove sapunice teško je reći, ali Neymar zaista više ne uživa u Parizu i volio bi se vratiti starom kolektivu. Ako to ne uspije izvesti ovog ljeta, sigurno će uspjeti pobjeći sljedećeg...