UVIJEK U CENTRU PAŽNJE

Je li Lindsey Vonn pretjerala? Evo što je izvodila za vrijeme talijanske himne!

15.03.2018 u 16:10

Bionic
Reading

Lihtenštajnka Tina Weirather drugu je sezonu zaredom osvojila mali Kristalni globus namijenjen najboljoj superveleslalomašici u Svjetskom skijaškom kupu, a za taj uspjeh bilo joj je dovoljno šesto mjesto u švedskom Areu voženoj u četvrtak. Pozornost javnosti privukao je i trenutak kod izvođenja talijanske himne za pobjednicu superveleslaloma Sofiju Goggiju

Uz Weirather, u borbi za superveleslalomski globus bila je i Švicarka Lara Gut, koja je prije starta u četvrtak imala 46 bodova manje od Weirather. Iako Lihtenštajnka nije najbolje odvezla svoju utrku i tako ponudila priliku Švicarki da ju pobjedom pretekne, Gut to nije iskoristila. Štoviše, sredinom staze je pala i ostala bez plasmana.

Tako je Weirather do pobjede u superveleslalomu stigla s ukupno 461 bodom, Gut je ostala druga sa 375 bodova, a treće mjesto je zauzela Austrijanka Anna Veith sa 339 bodova.

Pobjedu je u četvrtak ostvarila Talijanka Sofia Goggia, koja je tako potvrdila odličnu formu na kraju sezone jer je u srijedu bila druga u spustu. Goggia je ostvarila 32 stotinke bolje vrijeme od druge Njemice Viktorije Rebensburg, odnosno 53 stotinke od treće Amerikanke Lindsey Vonn.

  • +53
Lindsey Vonn izvan skijaških staza Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Inače, kada su se njih tri našle na postolje počeo je mali 'šou'. Kod izvođenja talijanske himne Goggia je pjevala iz svega glasa, očigledno presretna s pobjedom, a pored nje je Vonn plesala na taktove himne i teatralno se smijala. Možda se američka skijašica malo previše glupirala, ali to procjenite sami kada pogledate video OVDJE.

Amerikanka Mikaela Shiffrin je i prije završnice u Areu osigurala obranu naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa, dvije utrke prije kraja sezone ima 1673 boda, druga je Švicarka Wendy Holdener sa 1088 bodova, a treća Rebensburg sa 977.

Senzacionalna olimpijska pobjednica iz Pjongčanga u ovoj disciplini, Čehinja Ester Ledecka promašila je vrata sredinom staze i ostala bez plasmana.

  • +22
Američka skijašica Lindsey Vonn Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia