zaključio temu

Je li Lewis Hamilton bio blizu šokantnog prelaska? Britanac je napokon rekao istinu

05.10.2023 u 11:05

Bionic
Reading

Lewis Hamilton priznao je neformalne razgovore s Ferrarijem prije nego što je produljio vjernost Mercedesu na još dvije godine, do kraja 2025.

Sedmerostruki svjetski prvak povezivan je sa šokantnim prelaskom u 'crveni' bolid prije nego što je potpisao novi dvogodišnji ugovor s Mercedesom prema kojem zarađuje nevjerojatnih 50 milijuna funti po sezoni, a posao je dogovoren nakon glasina o mogućem ugovoru s Ferrarijem od 40 milijuna funti.

Englez je sada potvrdio da talijanska ponuda nikada nije stigla i da su svi razgovori bili čisto neformalni.

Na pitanje švicarskog lista Blick je li mu ikada ponuđen ugovor, rekao je: 'Nikada. U redu, definitivno smo imali nekoliko nebitnih razgovora. Tamo poznajem puno dobrih ljudi. Ali nikad se nisam osjećao spremnim preseliti se u Italiju.'

Inače, Hamilton je 2021. opisao prelazak u Ferrari kao 'mjesto iz snova', ali očito nije došao toliko blizu koliko su mnogi mislili ili možda Britanac ne želi otkriti pravu istinu da se ne zamjeri sadašnjim poslodavcima.

Iako je na 38-godišnjaka bio sve veći pritisak da se makne od Mercedesa nakon što je tim previše zaostao za Maxom Verstappenom i Red Bullom, on će karijeru gotovo sigurno završiti u njemačkoj momčadi.