malo SE ZALETIO

Je li Joško Jeličić već požalio zbog podcjenjivanja Dinama i obećanja da će se skinuti gol?

25.07.2018 u 06:49

Bionic
Reading

Joško Jeličić još potkraj prošle sezone izjavio je da će voditi emisiju Stadion samo u čarapama ako se Dinamo plasira u Europsku ligu, no utakmica 'modrih' protiv izraelskog Hapoela pokazala je da se malo zaletio...

Uvijek britki stručni komentator HRT-a mogao bi požaliti zbog svojeg kontroverznog statusa na Facebooku kojeg je stavio još potkraj prošle natjecateljske nogometne sezone u HT Prvoj ligi.

Naime, razočaran svime što se događalo oko Dinama, smjenama trenera i slabim rezultatima, samouvjereno je dao obećanje:

'Plasira li se ovaj Dinamo u skupinu Europske lige, prvi Stadion ću komentirati samo u čarapama.'

No, iako je Nenad Bjelica još u međuvremenu ostao i bez Soudanija, Benković mu je ozlijeđen, a Gavranović na godišnjem odmoru, Dinamo je svejedno briljantnom 5:0 pobjedom svladao Hapoel u utorak na Maksimiru i tako praktički već prije uzvrata prošao prvu europsku prepreku.

Podcjenjivanje 'modrih' moglo bi se osvetiti Jeličiću, jer Dinamo je praktički na korak do plasmana u Europsku ligu. Naime, Izraelci su već gotovo svladani, a u sljedećem kolu 'modri' će igrati protiv kazahstanske Astane ili danskog Midtjyllanda koji ne djeluju impresivno na početku nove sezone. Pobjeda osigurava barem Europsku ligu Bjeličinim igračima, a poraz popravni ispit u posljednjem pretkolu drugog po snazi europskog natjecanja.

  • +11
Liga prvaka, 2. pretkolo: Dinamo - Hapoel Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dakle, sezona nije ni počela, a Dinamo je vrlo blizu osiguranju europske jeseni. To znači da je Jeličić na korak od situacije kad će javnost tražiti da se skine gol i održi riječ, a time i svoj komentatorski kredibilitet. Joško sad vjerojatno navija da 'modri' uđu u Ligu prvaka, a ne Europsku ligu pa da kaže da takav scenarij ne ulazi u 'obećanje o komentaru u čarapama'. A trebao bi također ulaziti...