BOKSAČKI SPEKTAKL

Je li Joshua dobio protivnika; riječ je o opakom bosaču koji mu je poručio: Dolazim po pojaseve!

23.04.2019 u 14:33

Bionic
Reading

Do sada najveće ime, uz Luisa Ortiza, je isplivalo na površinu kao potencijalni protivnik za WBA, WBO, IBF i IBO svjetskog prvaka Anthonya Joshuu 1. lipnja u Madison Square Gardenu. Radi se o top 'contenderu' teške kategorije Andyu Ruizu Jr-u, koji u profesionalnoj boksačkoj karijeri ima 32 pobjede i samo jedan jedini poraz

Sam Ruiz je za američke medije potvrdio da bi se danas, u utorak 23. travnja, trebao sastati s Joshuinim promotorom Eddiejem Hearnom kako bi razgovarali o potencijalnom meču u New Yorku. Podsjetimo za one koji nisu pratili pravu dramu proteklih nekoliko dana, da je originalni izazivač Jarrell Miller pao na doping testu, a kao posljedica mu je ukinuta boksačka licenica u državi New York.

Osim Ruiza, proteklih dana se najglasnije spominju imena Luisa Ortiza, Michaela Huntera i Manuela Charra kao potencijalnih protivnika koji bi zamijenili Millera, piše Fight Site.

Ukoliko se odluči prihvatiti meč protiv Joshue, bit će to brz povratak u ring za Ruiza koji je upravo odradio profesionalni dvoboj ovog vikenda. Na priredbi koju su predvodili Dannya Garcia i Adrian Granados, Ruiz je u jednom od uvodnih mečeva nokautirao Alexandra Dimitrenka u petoj rundi.

Bivši izazivač se 2016. godine borio protiv Josepha Parkera za titulu WBO prvaka svijeta, no poražen je većinskom odlukom sudaca. To mu je ujedno jedini profesionalni poraz do sada. Nakon njega je nanizao tri uzastopna slavlja…

'Bit ću spreman 1. lipnja. Idem po dva pojasa. Onaj WBO prvaka ionako pripada meni. Svi znaju da sam pobijedio Parkera', izjavio je u kratkom razgovoru za BoxingScene Ruiz potvrđujući pritom da je spreman za meč protiv Joshue do kojeg je ostalo manje od 6 tjedana.

  • +14
Anthony Joshua (l) i Alexander Povetkin Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

U poruci na službenom Instagramu je bio još žešći i direktniji.

'Ja sam tvoj protivnik za 1. lipnja. Ja sam spreman. Potpiši svoj ugovor. Već dugo ovo čekam, trebali smo se susresti prije nekoliko godina kada sam se borio za WBO pojas. Stilovi određuju mečeve, a ja sam svjestan da imam stil s kakvim se prije nisi susreo', napisao je Ruiz te je dodao:

'Taj WBO pojas je zapravo moj jer čitav svijet zna da sam pobijedio Parkera na Novom Zelandu. Čekam ovo jako dugo. Za sve one koji me u startu otpisuju poruka da su me od početka bavljenja boksom svi otpisivali. Ništa me neće spriječiti.'