GODIŠNJE NAGRADE

Jasno je koji je sport u 2014. dominirao Balkanom

23.12.2014 u 16:13

Bionic
Reading

Polako se završava 2014. godina i dijele se godišnje nagrade najboljim sportašima pojedinih država pri čemu jedan sport u Hrvatskoj i istočnoj okolici posebno odskače

Najboljim sportašima ove godine u Bugarskoj i Rumunjskoj u izborima u kojima su sudjelovali sportski novinari iz tih balkanskih zemalja proglašeni su tenisači, u Bugarskoj je taj čast pripala igraču Grigoru Dimitrovu, a u Rumunjskoj igračici Simoni Halep.

Dimitrov je ove godine stigao do polufinala Wimbledona, što je za mnoge Bugare bio najveći uspjeh njihovih sportaša u ovoj godini, a usto je bio i pobjednik na tri ATP turnira i to na tri različite podloge. Halep, koja je u kolovozu ove godine stigla do drugog mjesta na WTA ljestivci, igrala je u finalu Roland Garrosa, a osvojila je turnire u Dohi i Bukureštu.

U Srbiji je prema izboru olimpijskog odbora ta čast, savršeno je logično, pripala Novaku Đokoviću, dok je prema izboru hrvatskih sportskih novinara sportaš godine Marin Čilić. Na prostoru duboko natopljenom sportskim talentom u tekućoj godini neupitno je dominirao - tenis.