KAKVE RIJEČI

Jasno je da ovaj bivši veliki golgeter obožava Mandžu

15.05.2014 u 13:31

Bionic
Reading

Nekadašnji nogometaš Bayerna Giovane Elber oduševljen je mogućnostima hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića kojeg smatra jednim od najboljih napadača na svijetu...

Mandžukić je u prošloj sezoni bio jedan od ključnih igrača Bayerna na putu prema trostrukoj krunu, no kod novog trenera Pepa Guardiole nije imao tako dobar status, a ako ostane na Allianz Areni, u sljedećoj bi sezoni mogao imati još više problema jer iz Borussije Dortmund dolazi prvi strijelac Bundeslige Robert Lewandowski. Za Elbera je takva situacija čudna jer Mandžukića smatra vrhunskom klasom.

'Mandžukić je na istoj razini s bilo kime. Nije ništa lošiji od Roberta Lewandowskog, Zlatana Ibrahimovića ili Cristiana Ronalda', ispalio je Elber u razgovoru za Goal.com.

'Važno je da zabijaš kad se to od tebe traži. A Mandžukić je radio upravo to', dodao je Brazilac.

Hrvatski napadač je početkom godine nakratko bio suspendiran jer je Guardiola procijenio da se nije dovoljno zalagao na treninzima, no za Elbera je i to dokaz snage Mandžukićeva karaktera.

'Ponekad se igrač osjeća uvrijeđenim i nesretnim zbog vlastitog statusa. Takve se stvari događaju i sasvim su normalne. Meni je to dokaz da igrač ima karakter. Nikome ne treba igrač koji je uvijek zadovoljan.'


Mandžukić bi zbog svega navedenoga ovo ljeto mogao napustiti München što Elber u potpunosti razumije jer je i sam bio u sličnoj situaciji.

'Bio sam najbolji strijelac Bundeslige 2003. godine i osvojio dvostruku krunu. Mjesec dana kasnije klub je doveo Roya Makaaya. Mislio sam da ćemo igrati zajedno, ali morao sam otići i pronaći novi klub. Otišao sam jer nisam želio uništiti lijepe uspomene na vrijeme provedeno u Bayernu', zaključio je Elber.

Mandžine majstorije