HITNO NAĆI KRIVCA

Jasna poruka HNS-a: Ovo je sabotaža, kriminalno djelo

13.06.2015 u 08:00

  • +30

Kvalifikacijska utakmica za EP 2016., skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Već su jednom hrvatski navijači imali igrokaz sa svastikom. Bilo je to u Livornu, ali tada smo prošli nekažnjeno. Međutim, nakon novog ispada, vezanog uz nacionalističko skandiranje protiv Norveške, prema kriterijima gotovo je sigurno da će Uefa HNS-u poslati novu kaznu

Odradio je delegat utakmice fotografiranje s vrha poljudske ljepotice, a policija ispunila zapisnik. Međutim, koliko god akcija hrvatske policije bude učinkovita, a bilo bi zgodno da je obavi što prije, šteta je učinjena.

I pitanje je kako će Platini i društvo kazniti Hrvatski nogometni savez. Bez obzira na njihovu promptnu reakciju i osudu ovog čina koju je nakon utakmice javnosti prenio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

'Ispričavamo se gledateljima i igračima obje reprezentacije zbog nacističkog simbola. Koliko zasad znamo, radi se o sredstvu koje se nanosi na teren između 24 ili 48 sati. U poluvremenu smo to sanirali koliko smo mogli. Ovo je sabotaža, kriminalno djelo! Sramota za cijelu Hrvatsku. Nadamo se da će policija pronaći krivce. Osuđujemo ovaj čin.'

Dakle, nezadovoljnici politikom HNS-a očito su pronašli način da još jednom napakoste Šukeru, ali ne samo njemu već i ugledu Hrvatske, statusu hrvatskih igrača, renomeu hrvatske nogometne reprezentacije - a čemu nisu pomogle ni prazne tribine Hajdukova stadiona.

Osim što je čin za svaku osudu, zbog kojeg cijeli sportski svijet opet prstom upire u Lijepu Našu, postavlja se pitanje i što bi bilo da je kojim slučajem na Poljudu bilo 25.000 navijača, a među njima sigurno i koja tisuća nezadovoljnih aktualnim vodstvom saveza?

I naravno, legitimno pravo Davoru Šukeru i njegovim kolegama kada će se pitati treba li Splitu dodijeliti organizaciju neke nove reprezentativne akcije? Jer definitivno je jasno da, bez obzira na brojne pohvale i zahvale splitskim domaćinima padaju u vodu, kada je sabotaža izvedena iznutra, pokraj 84 kamere koje snimaju od nula do 24.