bez finala u tokiju

Jana se slomila na meč lopti: Poraz zbog kojeg će dugo žaliti!

16.09.2017 u 15:37

Bionic
Reading

Mlada hrvatska tenisačica Jana Fett igubila je u polufinalu WTA turnira u Tokiju od domaće tenisačice Miye Kato rezultatom 6:3, 6:7(1), 4:6, iako je imala meč loptu u drugom setu i značajnu prednost u trećem...

Naša 20-godišnja tenisačica rodom iz Zagreba nanizala je šest pobjeda u nizu, ali ove subote u neizvjesnom meču nesretno je ostala bez plasmana u finale.

Fett koja je 123. tenisačica svijeta ovog je tjedna pažnju skrenula na sebe nakon što je poslije tri pobjede u kvalifikacijama u 1. kolu glavnog ždrijeba izbacila uglednu Kristinu Mladenović, prvu nositeljicu, a onda je sredila i Cepelovu te Wang, čime je izborila polufinalni ogled ove subote s Miyu Kato.

Protiv japanske tenisačice dominirala je u početku i grabila prema pobjedi. Povela je Jana 6:3, 4:1, a iako je zatim Kato dobila četiri igre u nizu, uslijedio je novi preokret i hrvatska tenisačica servirala je za meč kod 6:5. Nažalost, na meč loptu napravila je dvostruku pogrešku i onda izgubila servis pa u 'tie-breaku' dopustila Japanki da izbori treći set.

U završnoj dionici igre Jana je povela 3:0, ali nije izdržala i zatim je nakon velike borbe dobila još samo jedan gem i morala se pomiriti s porazom koji će neko vrijeme sigurno boljeti.

Kato koja je također u glavni dio turnira prošla kroz kvalifikacije u finalu će igrati protiv Zarine Diyas.

WTA Tokio, polufinale:

Fett – Kato 6:3, 6:7(1), 4:6