FIFA_SP_2018.svg

STOP ZA PRVOG FAVORITA

Iznenađenjima nema kraja; Švicarci 'opalili' bolnu pljusku Brazilu i Neymaru

Bionic
Reading

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji dogodilo se novo iznenađenje, u svojoj prvoj utakmici Brazil je u skupini E odigrao samo 1:1 sa Švicarskom

Argentina je kiksala s Islandom (1:1), aktualni svjetski prvak Njemačka posrnuo protiv Meksika (0:1), a na novu senzaciju nije trebalo dugo čekati, jer je Švicarska zaustavila Brazil.

Ovaj europski predstavnik je opasna reprezentacija koju mnogi vide kao moguće iznenađenje World Cupa, ali na papiru je 'selecao' bio ogroman favorit.

Brazil je po mnogima prvi favorit cijelog prvenstva, no neugodni Švicarci zasluženo su došli do boda i tako izazvali brigu te paniku kod navijača peterostrukog prvaka, jer oni su u glavama već odavno osvojili prvo mjesto u skupini. No to je trebalo dokazati na terenu, a tamo je u nedjelju navečer bila jedna druga priča...

  • +6
SP 2018., skupina E: Brazil - Švicarska Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Prvu prigodu na utakmici imali su Švicarci, u 3. minuti Shaqiri je proigrao Džemailija, koji je iz obećavajuće situacije loše pucao. Brazil je zaprijetio u 12. minuti. Neymar je uz korner-liniju'zakuhao' situaciju te je uposlio Paulinha, koji sa pet metara opalio pored gola.

No, Brazil je i 'bez igre' uspio povesti. U 20. minuti Coutinho je odlično plasiranim udarcem sa 18 metara pogodio mrežu.

Nakon vodstva Brazilci su prepustili inicijativu Švicarskoj, a 'ziheraška' igra im se osvetila početkom drugog poluvremena, odnosno u 50. minuti. Shaqiri je odlično izveo korner, a Steven Zuber gurnuo Mirandu, pa se tako izborio za poziciju, a onda glavom zabio za 1:1.

Izjednačujući gol Švicaraca 'upalio je alarm' kod Brazila, no peterostruki svjetski prvaci djelovali su neuvjerljivo. U 70. minuti volej Coutinha sa 13 metara iskosa otišao je pored gola, a u 88. Neymar je glavom pucao ravno u vratara Sommera.

U sudačkoj nadoknadi (90+1) prvo je Firmino pokušao glavom, ali odlično je obranio Sommer. Odmah nakon toga Miranda je iz dobre situacije raspalio pored gola. I na samom kraju (90+6) nakon gužve u kaznenom prostoru udarac Renata Augusta uspio je blokirati Schaer i tako spriječiti siguran pogodak.

  • +7
SP 2018.: Brazil - Švicarska (navijači) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svjetsko prvenstvo

Skupina E

Kostarika-Srbija0:1
Brazil-Švicarska1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Srbija11003
2.Brazil10101
3.Švicarska10101
4.Kostarika10010

Sljedeće utakmice

22.6.Brazil-Kostarika
22.6.Srbija-Švicarska

Skupina F

Njemačka-Meksiko0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Meksiko11003
2.Švedska00000
3.Koreja00000
4.Njemačka10010

Sljedeće utakmice

18.6.Švedska-Koreja
23.6.Koreja-Meksiko
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal