nova brazilska zvijezda

Izluđivao je Luku Modrića, izbacio Real i zabio Juventusu; sad ga žele svi europski velikani

11.04.2019 u 19:15

Bionic
Reading

Krilni napadač Ajaxa Brazilac David Neres (22) odličnim igrama ove sezone privukao je pažnju europskih velikana, a svoju cijenu dodatno je povećao nakon što je zabio gol Juventusu u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka...

Brazilac David Neres (22) je zabio sjajan gol u prvoj minuti drugog poluvremena izjednačivši rezultat na 1:1 nakon što je Cristiano Ronaldo doveo goste u vodstvo u završnici prvog dijela. Podsjetimo, Neres je zabio i Realu u Madridu kad je Ajax slavio 4:1. Na toj je utakmici doslovno izludio našeg Luku Modrića koji ga nikako nije mogao zaustaviti ni limitirati.

Kako prenose nizozemski mediji Neresa u svojim redovima žele vidjeti PSG, Liverpool, Borussija Dortmund, madridski Real, Everton, Roma... Nagađa se kako je njegov cijena u ovom trenutku oko 50 milijuna eura, no ako nastavi s ovakvim igrama zasigurno će dodatno porasti.

Zato je i pitanje je hoće li vodstvo 'kopljanika' pustiti mladog Brazilca jer kub ovoga ljeta već napuštaju dvije mlade zvijezde. Ajax će prodajom Frenkiea de Jonga i Matthijsa De Ligta zaraditi više od 150 milijuna eura i neće imati potrebnu prodati i Neresa.

Brazilac je stigao u Ajax u siječnju 2017. iz Sao Paula za 12 milijuna eura, a ove sezone je u nizozemskom prvenstvu zabio 15 golova uz 14 asistencija.

  • +2
Liga prvaka, osmina finala: Real - Ajax Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Za Brazil je debitirao prošlog mjeseca u prijateljskoj utakmici protiv Češke u Pragu. Zanimljivo, skoro je ostao bez poziva u reprezentaciju jer se nije javio izborniku Titeu.

'Nisam se javio jer se ne javljam na nepoznate brojeve telefona. Međutim, spasili su me prijatelji i obitelj jer su u Brazilu svi znali da sam dobio poziv u reprezentaciju', kazao je brazilski reprezentativac u dresu Ajaxa David Neres u razgovoru za De Telegraaf.

  • +11
Ajax - Juventus, 1. utakmica četvrtfinala Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.