KAKAV PREOKRET

Čelnici HRS-a iznenadili odlukom da Lino Červar ostaje izbornik; evo i glavnog razloga!

14.02.2018 u 14:25

Bionic
Reading

U iščekivanju odabira novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije dogodio se obrat kakav se nije očekivao. Upravni odbor HRS-a odlučio je kako Lino Červar ostaje na mjestu izbornika, a predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac našao je i opravdanje za ovakav epilog

Kako su izvijestili iz HRS-a sa 14. Sjednice Upravnog odbora koja je održana Lino Červar nastavlja kao izbornik Hrvatske. Tako se dogodio preokret koji je očito bio tzv. as u rukavu čelnika HRS-a. Sjetimo se kako je Červar nakon nedavno održanog Europskog prvenstva, na koje je osvojila peto mjesto, između ostalog rekao:

'Točno je da imam ugovor do kraja ovog prvenstva, vodio sam reprezentaciju 166. put i stvarno se nisam štedio. Naravno da i bez mene hrvatski rukomet i reprezentacija imaju budućnost. Vjerujem da u Hrvatskoj postoje stručni ljudi koji mogu nastaviti niz odličja, a ja ću podržati novog izbornika. Trebamo vjerovati u čovjeka kojeg želimo. Nisam pristalica nekog kratkog rada, nema čuda i magije. Ja sam došao ovdje zaista da dam doprinos. Vjerujte, nisam ispunio ono što sam želio i nisam naučen na alibi i da bježim od svega'.

Time je Červar očito barem malo ostavio nadu da može ostati na klupi ako čelnici HRS-a to žele. na koncu se to i dogodilo.

Odluke sa 14. Sjednice Upravnog odbora prenosimo u cijelosti:

Točke dnevnog reda sjednice UO-a bile su:

  • 1.   Usvajanje zapisnika s 12. sjednice Upravnog odbora HRS-a održane 21.prosinca 2017. i zapisnika s 13. telefonske sjednice Upravnog odbora HRS-a održane 31. siječnja 2018.
  • 2.      Izvješće s EHF EURO 2018 izbornika g. Line Červara
  • 3.      Različito

Izbornik Lino Červar je na sjednici Upravnog odbora obrazložio izvješće nakon nastupa na Europskom prvenstvu 2018. te je nakon toga dobio mogućnost nastavka suradnje do opoziva iste, unatoč isteku ugovora s 31. ožujkom, s obzirom na nadolazeće akcije koje su pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom. Hrvatska će u travnju igrati dvije prijateljske utakmice protiv Švedske, u lipnju Hrvatska protiv Crne Gore igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a nakon toga slijede Mediteranske igre u španjolskoj Tarragoni, piše u dopisu.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo 2019. godine održat će se u Njemačkoj i Danskoj, a osim domaćina, plasman je osigurala Francuska kao aktualni svjetski prvak. Iz Afrike su se plasirali Angola, Tunis i Egipat, a iz Azije Bahrein, Katar, Saudijska Arabija i Južna Koreja. Očito je sve podređeno tom velikom natjecanju na koje se Hrvatska još nije plasirala...

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac nakon sjednice Upravnog odbora je rekao:

'Upravni odbor na današnjoj sjednici u cijelosti je prihvatio izvješće izbornika Červara te je donio odluku da se zbog kratkog roka do prvih reprezentativnih akcija - odlaska u Švedsku već 2. travnja te kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore u lipnju - produžuje suradnja s g. Linom Červarom i nakon isteka ugovora do opoziva suradnje.'

Hrvatski izbornik Lino Červar nakon sjednice Upravnog odbora kratko je rekao:

'Nakon podnesenog izvješća pred članovima Upravnog odbora, spreman sam kao izbornik voditi hrvatsku mušku seniorsku rukometnu reprezentaciju u sljedećim akcijama i nastaviti započeti rad.'

Tako je priča oko mogućih rješenja poput njegovog pomoćnika Hrvoja Horvata ili uvjerljivog pobjednika ankete Irfana Smajlagića i drugih pala u vodu. Isto kao i priča o mogućem natječaju koji su iz HRS-a najavljivali. 

  • +20
EP u rukometu: Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX