PRVI DIO ODRAĐEN

Izbornik Perkovac 'prekršio pravilo' i izdvojio jednog igrača: Moram to reći...

16.01.2024 u 19:50

Bionic
Reading

U susretu 3. kola B skupine Europskog rukometnog prvenstva, hrvatska reprezentacija je u Mannheimu pobijedila Rumunjsku sa 31:25 (16:12) izborivši plasman u drugi krug natjecanja.

Hrvatska se u prvih 25 minuta mučila protiv Rumunjske, no sjajnom završnicom prvog dijela pobjegla je na odmor sa četiri razlike (16:12). Na otvaranju drugog dijela Hrvatska radi seriju 2-0 za +6 (18:12) nakon čega više nije bilo dvojbe oko pitanja pobjednika. Naši su rukometaši rutinski odradili drugo poluvrijeme ostvarivši sigurnu pobjedu.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Lovre Luka Klarica sa sedam golova, dok su Mario Šoštarić, Tomislav Kušan i Marin Jelinić zabili po četiri gola. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Andrei Negru s devet golova.

Naravno, Hrvatska ima osiguran nastup u drugom krugu, ali još se ne zna koliko bodova prenosi. To ovisi o ishodu dvoboja Austrije i Španjolske.

Evo prvih razmišljanja izbornika Perkovca koje je rekao pred kamerama RTL-a.

'Odigrali smo dobar dio turnira, bez obzira šro je protiv Austrije malo lošije izgledalo, ja sam danas jako zadovoljan. Danas smo bili uplašeni, u obrani dominirali, odigrali čvrsto, zabili par lakih golova. i ja sam zadovoljan.

'Mislim da ćemo prenijeti dva boda, jer Španjolska je ipak jača od Austrije i ima veliki motiv. Ali kako bude, mi ćemo biti jako motivirani da dobijemo sve do kraja'

Bilo je promjena u sastavu, ali novi su dečki odradili lavovski posao.

'Ja sam vjerovao u te momke od početka. Svi su oni bili na mom popisu. Ali se je malo iskompliciralo. Treba ustrajati na tome d ati momci naprave karijeru u reprezentaciji. Trebamo ih podržati. Tomo Kušan, kojeg ljudi možda manje znaju, odigrao je danas izvanrednu utakmicu, držao je pola obrane, u napadu je odigrao jako dobro. I nećemo nikoga izdvajati, ali moram ga spomenuti jer je našo široj publici nepoznat, a vrlo je zahvalan igrač. za Kuzmanovića znamo koliko vrijedi, ali bit će to još bolje', naglasio je izbornik Perkovac.

  • +19
EP u rukometu: Hrvatska - Rumunjska (3. kolo B skupine) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic