u Školi nogometa Maksimir

Izbornik Dalić posjetio mlade nogometaše i nogometašice: Slijedite svoje snove

06.10.2023 u 11:47

Bionic
Reading

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je posjetio mlade nogometne talente u Nogometnom klubu Škola nogometa Maksimir, kako bi porazgovarao s najtalentiranijim mladim nogometašima i nogometašicama o tome što je potrebno od igrača u najvišem vrhu svjetskog nogometa te da bi ih motivirao na vrijedan rad i ljubav prema sportu

Izbornik je pogledao trening mladih nogometaša i nogometašica koji su usporedno sa početkom škole započeli i redovne treninge u školi nogometa, a iskoristio je priliku da podijeli savjete i potpiše dresove.

'Iznimno je važno poticati nove mlade talente da slijede svoje snove te da treniraju i vole ovaj divan sport kako bi Hrvatska ostala zemlja prvoklasnih nogometaša i nastavila imati vrhunske sportaše koji igraju važne pozicije u europskim i svjetskim klubovima. Danas sam ovdje da bih ohrabrio sve mlade da vrijedno rade i usude se stremiti ka samom vrhu. Vjerujem da Hrvatska obiluje talentom te da ćemo i u budućnosti iznjedriti jednog novog Joška Gvardiola ili Luku Modrića. Mi smo mala zemlja, svaki je talent važan i trebamo u njega ulagati od malih nogu', rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Osim s pregršt talenta kojega je vidio na terenu, Dalić je bio zadovoljan kvalitetom treninga i organizacijom škole, koja postoji od 2001. godine.

'Uprava kluba u kontinuitetu ulaže u modernizaciju sportske infrastrukture pa smo tako nakon kompletne obnove nogometnog terena napravili i poligon koji će najviše koristiti naši najmlađi polaznici iz Nogometne igraonice. Naš klub već godinama postavlja najmodernije standarde nogometne izobrazbe te smo jedan od najbrže rastućih klubova u Hrvatskoj. Zahvaljujemo izborniku Daliću na dodatnoj motivaciji našim Vukovima i Vučicama', rekao je Mario Huzjak, glavni trener i voditelj Nogometnog kluba Škola nogometa Maksimir.

'Od srca zahvaljujemo izborniku Daliću na posjeti i riječima motivacije za naše vrijedne sportaše. Nogometni klub škola nogometa Maksimir trenutno broji više od 350 dječaka i 100 djevojčica, a od svojeg je osnutka 2001. godine stručnim i planskim radom postao jedna od najboljih i najmodernijih nogometnih akademija u zemlji. Vjerujemo da ćemo u budućnosti nastaviti davati svoj doprinos ostanku Hrvatske na svjetskom nogometnom tronu'„ rekao je Miro Blažević, predsjednik kluba.

Ženska nogometna akademija, koja okuplja djevojčice od 4 do 15 godina starosti poseban je novitet škole te već ostvaruje vrhunske rezultate u Hrvatskoj i Europi, a brojne su Vučice nositeljice mlađih reprezentacija Hrvatske. Vizija i model razvoja ženskog nogometa u školi zasnovan je na iskustvu vodećih nogometnih nacija kao što su Njemačka i SAD. Stručno izrađen plan i program rada razvija nogometne vještine djevojčica u sigurnom i pozitivnom okruženju, dok su treneri koji sudjeluju u radu ženske akademije školovani na Kineziološkom fakultetu i Nogometnoj akademiji HNS-a te posjeduju izvrsne kompetencije za rad u sportu.