SP Katar

Izbornik Dalić donio je odluku; već se zna prvih 11 za Maroko iako ima jednu veliku dvojbu

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 21.11.2022 13:17
  • Objavljeno 21.11.2022 u 12:43
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija broji manje od dva dana do svoje prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Katru, a mnoge zanima kojih će 11 igrača istrčati protiv Maroka u srijedu 23. studenog na stadionu Al Bayt u Al Khoru (11:00 sati, HRT). I sam Dalić je najavio da ima neke dvojbe...

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima sve igrače na raspolaganju i najvažnija je vijest kako su svi igrači spremni te naravno maksimalno motivirani. Ulog je ogroman jer pobjeda i tri boda protiv Maroka otvaraju vrata osmine finala..

Ozbiljno se radi, jer vremena je sve manje, a utakmica je pred vratima. Svi treninzi su, izuzev prvih 15 minuta, zatvoreni, pa Dalić i njegov stožer mogu u miru pripremati momčad. Dalić je više puta kazao kako nema previše dvojbi oko sastava.

'Gotovo smo sve riješili. Dvojba je ime ili dva. Nemamo dvojbi, ne lutamo', kazao je Dalić u Rijadu nakon pobjede protiv Saudijske Arabije.

Do same utakmice svjetski doprvaci će odraditi još jedan trening, ponovo u svom kampu, a ne na stadionu na kojem će se igrati. Treba reći kako je to ipak bolja opcija, jer su Vatreni, ali i druge reprezentacije, dobile još jedan zatvoreni trening koji nije moguće špijunirati, kao što se to znalo događati kada se treniralo na stadionima.

Kada je dvojba u pitanju u Katru se najviše govorilo o tome hoće li Dalić na pozicije središnjih braniča (stopera) postaviti Josipa Šutala i Joška Gvardiola. Naime, zadnjih dana pojavila se opcija da umjesto Šutala u prvih 11 krene iskusniji Dejan Lovren. I to je zapravo jedina Dalićeva dvojba...

Tako se očekuje da u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu Hrvatska istrči u sastavu: Livaković - Juranović, J. Šutalo, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić, Kovačić - Vlašić, Perišić, Kramarić.

Ono što je sigurno jest činjenica kako Dalić nije imao dilema kada je vezni red koji čine Modrić, Kovačić i Brozović u pitanju. Mnogi upravo taj vezni red smatraju jednim od trenutačno najboljih i najuigranijih na svijetu. Nije bilo ni dileme oko igrača koji će biti na lijevom krilu, a to je naravno Ivan Perišić. No, kada je u pitanju pozicija desnog krila tu su osim Vlašića, koji će vjerojatno zaigrati od prve minute, još Majer i Pašalić koji su u odličnoj formi.

Kada su napadači u pitanju tu izbornik Dalić ima slatke brige jer uoči odlaska na SP dosta se pričalo o Marku Livaji među prvih 11, ali sve je zakomplicirala njegova ozljeda, a sve bolje kotira i Bruno Petković koji je do odlaska u Katar značajno podigao formu. Za očekivati je kako će jedan od dva spomenuta igrača dobiti priliku u nastavku, ali sve naravno ovisi o tijeku utakmice. Zasad je Andrej Kramarić, koji je sjajno igrao protiv Saudijske Arabije, dobio prednost.

Također je važno naglasiti kako će obje reprezentacije prvi kontakt sa stadionima imati na dan utakmice. Problema s prilagodbom ne bi trebalo biti jer su travnjaci na svih osam stadiona, te trening kampovima isti.

Kako se ne bi dogodilo da se zbog visokih temperatura travnjaci unište, organizatori su stadione i terena za trening osigurali i zamjensku travu.

  • +41
SP u nogometu, Katar, Doha, ceremonija otvaranja, 20.11.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal