NOVE TAKTIČKE ZAMISLI

Izbornik Červar povukao potez uoči sudara s Brazilom i napravio promjenu u momčadi

20.01.2019 u 10:56

Bionic
Reading

Izbornik Lino Červar je napravio prvu promjenu u momčadi u drugoj fazi po skupinama uoči nedjeljne utakmice s Brazilom (18 sati) u kojoj će hrvatska reprezentacija tražiti povratak na vrh svoje skupine

Nakon što se ranije zahvalio Halilu Jaganjcu i na njegovo mjesto pričuve pozvao Kristiana Bećirija, izbornik je napravio i drugi potez, ali prvu promjenu među 16. U momčad za drugi krug, barem za Brazil, ulazi Ivan Slišković kojemu je mjesto prepustio Krešimir Kozina.

Sliškovićeve šuterske sposobnosti očekivali smo gledati od početka, no tada je izbornik prednost dao Damiru Bičaniću, a nakon što se zasad odrekao Kozine, ostajemo na dva pivota, Musi i Šipiću.

Podsjećamo, Hrvatska je u prvom krugu po skupinama upisala svih pet pobjeda. Svoju prvu utakmicu u drugoj fazi ima s Brazilom (nedjelja, 18), a zatim slijede dvoboji s konkurentima za polufinale – Njemačkom (ponedjeljak, 20.30) i Francuskom (srijeda, 18).

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U ovom trenutku su ispred Hrvatske i Njemačka i Francuska sa po pet bodova, ali uz utakmicu više koju su odigrali u subotu. Francuska je pobijedila Španjolsku sa 33:30, a Njemačka je bila bolja od Islanda sa 24:19.