NEŠTO DRUGAČIJA PRIČA

Izbornik Červar ga izbacio iz momčadi, a on sada dao svoju verziju te ružne situacije

10.04.2018 u 13:03

Bionic
Reading

Nakon što je Stipe Mandalinić bio izbačen iz reprezentacije za drugu prijateljsku utakmicu sa Švedskom oglasio se i sam rukometaš berlinskog Füchsea te ponudio svoje viđenje cijele situacije opširnim priopćenjem

Podsjećamo, Hrvatska je nedavno odigrala dvije prijateljske utakmice, u prvoj je upisan poraz 28:35, a u drugoj pobjeda 29:28. No ono što je privuklo najviše pozornosti hrvatske rukometne javnosti dogodilo se između tih ogleda.

Naime, izbornik Lino Červar suspendirao je Stipu Mandalinića prije druge utakmice, a razlog je bilo njegovo ponašanje.

'Hrvatski izbornik je igrača Füchse Berlina poslao na tribine dvorane u Norrköpingu zbog neprimjerenog ponašanja na klupi za vrijeme prve utakmice, a u internom razgovoru Mandaliniću je pojasnio razloge svoje odluke', poručili su tada iz HRS-a dok je hrvatski izbornik nešto kasnije na tu temu rekao:

'Moramo imati momčad i red. Bilo kakvo ponašanje koje nije u skladu s tim nećemo tolerirati. Razgovarao sam sa Stipom, sve mu objasnio, prihvatio je pogrešku, ispričao se i nadam se da je to kazna koju će shvatiti.'

  • +21
Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Mandalinić se tada nije oglašavo, ali je lijevi vanjski sada dobio potrebu da iznese svoju verziju cijele priče.

'Smatram da sam krivo optužen jer nisam uputio nijednu ružnu riječ prema treneru, što smo i ustvrdili na grupnom sastanku nakon utakmice. Držim da se ovaj nesporazum, zbog kojeg mi se direktor reprezentacije ispričao na sastanku mogao riješiti na puno mirniji način te nije bilo potrebno optužiti me bez prethodnog razgovora. Moja je savjest čista. Najbitnije mi je da cijela reprezentativna obitelj zna istinu', naveo je Mandalinić u priopćenju.

Kao što se vidi priče su različite, dok je izbornik Červar tvrdio da je Mandalinić prihvatio pogrešku te se ispričao, sam rukometaš je u ovom priopćenju jasno rekao da nije kriv za ono što ga se optužilo.

  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX