ODLUKE S VRHA

Izborna komisija dala vjetar u leđa Markoviću

07.12.2010 u 19:12

Bionic
Reading

Tročlana Izborna komisija HNS-a u utorak je donijela presude po pitanju četiri sporna detalja u aktualnoj predsjedničkoj kampanji u kojoj su suprotstavljeni Igor Štimac i Vlatko Marković

Predsjednik komisije Stanko Hautz utvrdio je da su obje kandidature valjane i krenuo obrazlagati sporna pitanja.

'Skupština će i dalje brojati 49 članova. Iz Zadra je došao prigovor da Brodsko-posavska županija nema pravo na treći glas zbog manje od 100 registriranih klubova, ali smo dobili podatak da tamo radi 101 klub, čime zadovoljavaju kriterij za treći glas', kaže Hautz i prelazi na sljedeću točku.

'U zagrebačkom nogometnom savezu također nema potrebe za promjenom jer treći glas dobivaju zbog činjenice da su oni predložili predsjednika čiji mandat traje.'

Najviše prijepora bilo je oko odluke iz Dubrovačko–neretvanske županije. Prema prvoj odluci, podržali su Vlatka Markovića, da bi naknadno prešli na stranu Igora Štimca.

'Glasovat će zastupnici koji su predloženi na prvoj sjednici jer na drugoj nije bio prisutan dovoljan broj predstavnika klubova koji imaju pravo glasati', tumači Hautz i dodaje da prijepor unutar Udruge prvoligaša nije pod njihovom nadležnosti i da u tom slučaju neće arbitrirati.

Tako su sve sporne točke usmjerene na mlin aktualnog predsjednika Markovića. Izborna skupština održat će se 17. prosinca.