nova kazna

Izborila je polufinale turnira u Bolu i pobjegla! Otkriveni su razlozi njezinog 'nestanka'

12.06.2018 u 11:10

Bionic
Reading

Talijanska tenisačica Sara Errani (31) prošlog je tjedna odigrala četiri sjajna meča na WTA turniru u Bolu na Braču i izborila polufinale s Poljakinjom Magdom Linette. No, na tom se meču nije pojavila iako je bila favoritkinja...

Svi su ostali začuđeni nakon njezinog 'nestanka' jer Sara Errani je bila jedna od favoritkinja ovogodišnjeg izdanja WTA turnira u Bolu, očekivalo se kako će sjajna Talijanka otići do kraja. Sada je napokon otkriven raznog naprasnog odlaska s Brača i iz Hrvatske...

Naime, Sportski arbitražni sud (CAS) produljio je suspenziju talijanskoj tenisačici Sari Errani, finalistici Roland Garrosa iz 2012. godine, na dodatnih deset mjeseci nakon što je u kolovozu prošle godine suspendirana na dva mjeseca zbog kršenja antidopinških pravila, objavio je CAS.

Talijanku je na dva mjeseca u kolovozu prošle godine suspendirao neovisni sud Talijanskog teniskog saveza (ITF), nakon što je bila pozitivna na testiranju izvan natjecanja na letrozol, tvar koja može maskirati povećanu apsorpciju testosterona.

Errani se branila tvrdeći da je zabranjena supstanca u njen organizam ušla 'slučajnom kontaminacijom' jer je njena majka u to vrijeme uzimala lijek za rak dojke koji sadrži letrozol.

'Nikad u životu nisam uzela zabranjene supstance koje bi mi pomogle u sportu, tenis volim previše da bih napravila takvo što. Mislim da je ovo veoma nekorektan tretman, ali ja idem dalje uzdignute glave jer sam sigurna da si nemam što zamjeriti', kazala je Sara Errani i dodala:

  • +6
Sara Errani Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Stvarno sam zgrožena zbog ovoga. Mislim da se nikad ovakvo nešto, po mom skromnom mišljenju, nije tretiralo na takav sramotan način.'

Pomalo komično zvuči njezina obrana koji je svojedobno iznijela, prema njezinim navodima svojedobno je majčin lijek za rak dojke slučajno(!) upao u torteline, koje su taj dan ručali... Suci CAS-a njezino su opravdanje samo djelomice prihvatili i presudili kako i ona ima 'dio krivnje' zbog toga.

Svi rezultati koje je Sara Errani ostvarila u razdoblju od 16. veljače do 7. lipnja 2017. su poništeni. Errani se žalila na odluku suda o poništavanju rezultata, a žalila se i Talijanska antidopinška agencija koja je tražila strožu kaznu za tenisačicu. CAS je odbio žalbu tenisačice i odredio suspenziju od deset mjeseci koja stupa odmah na snagu. Kako ju je ta odluka zatekla u Bolu na Braču Errani nije imala drugog izbora nego prekinuti svoj nastup na turniru na kojemu je stigla do polufinala, spakirati torbe i zaputiti se kući...

Saru Errani, 74. na WTA ljestvici prije početka ovogodišnjeg Roland Garrosa, u prvom krugu tog grand slam turnira eliminirala je Francuskinja Alizé Cornet.