MISLI DA JE BOLJI

Izazov stoljeća: Može li Serena ušutkati 'lajavog' šampiona

21.08.2015 u 22:29

Bionic
Reading

Najavljena je mogućnost odigravanja teniskog meča koji doslovno nikada ne bi bio zaboravljen

Serena Williams je preokretom protiv Ane Ivanović (3:6, 6:4, 6:2, Srpkinja je imala break prednosti u sva tri seta) ušla u polufinale velikog turnira u Cincinnatiju, no nekadašnjeg velikog teniskog šampiona Johna McEnroea to nije pretjerano impresioniralo.

'I danas bih ju mogao pobijediti u ozbiljnom meču,' hladno je najavio najveći 'lajavac' u povijesti tenisa koji održava formu uspješno nastupajući na Senior touru s Goranom Ivaniševićem i ostalim nekadašnjim idolima.

'Kakvi bi bili ulozi? Pa nema joj većeg uloga od sramote da izgubi od 'starog prdonje' kakav sam ja. A i meni bi bilo zabranjen ulazak u sve muške svlačionice ovog svijeta ako me, ne daj Bože, pobjedi žena. Većih uloga od toga nema.


Bio bi to, ako Serena prihvati izazov, drugi takav događaj u teniskoj povijesti. Prvi je održan 1973. kada je Billie Jean King u popularnom 'sraz spolova' svladala bivšeg teniskog heroja Bobbyja Riggsa. Riggsu je tada bilo 55 godina, a Billie Jean je bila tri godine (30) mlađa od Serene danas. McEnroe ima 56 godina i u odličnom je fizičkom stanju... Kamo sreće da tenis dobije sasvim neočekivanu poslasticu na kraju sezone.

Na ovoj razini je danas John McEnroe (ogled s Edbergom tijekom proljeća)