mnogi su iznenađeni

Izabrano je sto najboljih nogometaša u povijesti; Lionel Messi je na vrhu, a evo na kojem se mjestu našao Luka Modrić!

11.10.2022 u 10:07

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i član Real Madrida Luka Modrić našao se na popisu stotinu najboljih nogometaša u povijesti nogometa prema izboru britanskog časopisa 'FourFourTwo', dok listu predvodi Argentinac Lionel Messi, nogometaš francuskog PSG-a. Mnoge ljubitelje nogometa popis je iznenadio, ali...

Luka Modrić se našao na 79. mjestu ove liste. Mnogi u Hrvatskoj su mišljenja kako je zaslužio puno bolju poziciju, ali.. No, evo što FourFourTwo piše o njemu:

'Vječan, nepokolebljiv i jedan od najgracioznijih nogometaša svoje - ili bilo koje druge - generacije, malo tko je sumnjao hoće li Luka Modrić uspjeti kada je tek stigao u engleski nogomet. Kako su bili u krivu. Sitne figure, Hrvat je postao tih, ali smrtonosan, sposoban otvoriti obranu dodavanjem ili driblingom. Modrić je bio sastavni dio Realovog trostrukog osvajanja Lige prvaka i uspona Hrvatske kao svjetske sile, dok je kao 30-godišnjak bljesnuo u Rusiji 2018., osvojivši Zlatnu loptu i vodeći svoju naciju do prvog finala u povijesti.'

Ispred njega je Mađar Florian Albert, a iza Francuz Just Fontaine.

Novinari magazina navode da su glavni kriteriji za ovaj izbor bili nogometno znanje, snaga na terenu, osvojeni trofeji te utjecaj na nogomet u svijetu.

Lionel Messi je prvi na listi, a slijedi ga bivši argentinski reprezentativac Diego Armando Maradona.

FourFourTwo piše o Messiju: 'Količina njegovih golova blijeda je u usporedbi s njihovom ljepotom. Gol mjeseca možda čak neće ući među njegovih 20 najboljih, bilo da se radi o samostalnom trčanju, slobodnom udarcu sa zavoja, drskom lobu, završnici udarca u golfu ili gromovitom projektilu'.

Na trećem mjestu najboljih stotinu u povijesti našao se Brazilac Pele, četvrti je Portugalac Cristiano Ronaldo, peti Francuz Zinedine Zidane, a među deset najboljih je i Nizozemac Johan Cruyff, Sjeverni Irac George Best, Nijemac Franz Beckenbauer, Mađar Ferenc Puskas i Brazilac Ronaldo.

  • +24
Getafe - Real Madrid 0:1 Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez