IZBOR SLOBODNE

Izabrani najbolji sportaši Dalmacije, ali i Dalmatinac u svijetu. Evo laureata

08.02.2024 u 07:59

Bionic
Reading

Jedriličar Tonči Stipanović koji je prošle godine osvojio titulu europskog prvaka i Lena Stojković koja je u tekvondou prošle godine osvojila titulu svjetske prvakinje, proglašeni su najboljim sportašem i sportašicom Dalmacije u 2023. godini.

Na svečanosti u srijedu na večer u Hrvatskom domu u Splitu proglašeni su najbolji sportaši Dalmacije u izboru sportskih novinara Slobodne Dalmacije i čitatelja tog lista.

Stipanović je zahvaljujući na priznanju rekao kako mu je cilj ove godine plasirati se po četvrti puta na Olimpijske igre u Parizu i boriti se za svoje treće olimpijsko odličje. Lena Stojković je kratko kazala kako joj je plan kao i do sada - nastaviti raditi na sebi i pobjeđivati. Za najbolju momčad u muškoj konkurenciji proglašen je splitski Hajduk, a u ženskoj konkurenciji košarkaški klub Ragusa iz Dubrovnika .

U kategoriji Dalmatinac u svijetu za najboljeg sportaša u 2023. godini proglašen je košarkaš Mario Hezonja koji nastupa za košarkaški klub Real iz Madrida.

U kategoriji osoba s invaliditetom za najboljeg sportaša Dalmacije proglašen je plivač Dino Sinovčić, a u kategoriji najveća nada nagradu je dobio 16-godišnji nogometaš Hajduka Bruno Durdov.

Tradicionalni izbor Sportsko ime Dalmacije prvi puta je održano 1956- godine kada su po izboru čitatelja Slobodne Dalmacije i sportskih novinara tog lista za najboljeg sportaša Dalmacije proglašen nogometaš Bernard Bajdo Vukas.