PREDANOST POSLU

Iz bolnice u dvoranu. Izbornik košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u svojoj 73. godini ne odustaje od stvaranja

29.10.2021 u 10:39

Bionic
Reading

Izbornik košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić koji je nedavno hospitaliziran usljed komplikacija nastalih upalom grla izašao je iz bolnice

'Nakon dva dana u bolnici sam se već osjećao dobro, ali sam zbog terapije morao ostati šest-sedam dana', rekao je Pešić po izlasku iz bolnice.

Nije dugo trebalo čekati da se vrati u dvoranu. Pešić se odmah pojavio u javnosti te nazočio utakmici košarkaške lige Srbije u kojoj su se u Novom Sadu sastali Vovodina i Mladost.

Odluka Košarkaškoj saveza Srbije da za izbornika postavi 73-godišnjeg Pešića izazvala je dosta skepse, no on je u prvim izjavama dao do znanja kako zna i što treba činiti s mladim košarkašima:

'Mladi igrači ponekad imaju problem strpljenja. Žele što prije dostići neke svoje idole. Ali moraju se zadovoljiti određena pravila u planiranju karijere jednog igrača. U tome je osnovna stvar strpljenje. Prvo je to. Čije strpljenje? Igrača prvo. Onda i roditelja i agenta i trenera. Najvažnija stvar je da igrači moraju raditi razliku između igranja košarke i treniranja košarke. Te radne navike, sad se stvaraju. Za to su zaduženi treneri, a danas imamo situaciju da zahtjevan trener postaje problem, jer previše traži'.

Iza Pešića je bogato trenersko iskustvo okrunjeno brojnim trofejima, a prvi je osvojio još daleke 1979. kada je kao tridesetogodišnjak odveo Bosnu do naslova prvaka Europe.