UOČI SAME UTAKMICE

Iz belgijske reprezentacije stigle izjave koje su odjeknule u hrvatskoj nogometnoj javnosti; zar to zaista misli o ovim 'Vatrenima'

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 06.06.2021 13:25
  • Objavljeno 06.06.2021 u 13:23
Bionic
Reading

Belgijski izbornik Roberto Martinez nahvalio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju uoči međusobnog dvoboja u Bruxellesu (nedjelja, 20.45 sati)

Španjolski stručnjak na klupi Belgije i u ranijim istupima nije skrivao koliko respektira Vatrene, ali ovoga puta je sve iznenadio svojim izjavama, jer smatra da je kadar koji u ovom trenutku na rspolaganju ima Zlatko Dalić bolji od onoga koji se okitio svjetskim srebrom u Rusiji 2018.

'Mislim da je Hrvatska danas čak i jača nego u Rusiji! Ono što se promijenilo je način na koji ih protivnici gledaju, jer je Hrvatska igrala finale Svjetskog prvenstva pa je dojam drugačiji, ali ako ih detaljno analizirate, vidjet ćete da je momčad jača nego u Rusiji', pričao je Martinez.

'Hrvatska je reprezentacija s vrlo izraženim natjecateljskim duhom, završili su drugi na Svjetskom prvenstvu. Tehnički su vrlo kvalitetni u veznom redu i za nas će to biti odlična provjera uoči početka Europskog prvenstva', još su neke od pohvala belgijskog izbornika.

Podsjećamo, Belgijanci će protiv Vatrenih biti bez De Bruynea i Axela Witsela, koj se još uvijek oporavlja od puknuća Ahilove tetive prošlog siječnja, dok Eden Hazard neće startati, ali će ući u igru.

  • +31
Hrvatska - Armenija, pripremna utakmica za Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Belgija, jedan od favorita za naslov, odigrat će prvu utakmicu na EURU 12. lipnja protiv Rusije u Sankt Peterburgu, a Danska i Finska su preostala dva protivnika Belgijanaca u skupini B.

Inače, 'Crveni vragovi', treći na posljednjem Svjetskom prvenstvu su najbolja reprezentacija svijeta po Fifinoj ljestvici.