LEGENDA 'ARHIVIRANA'

Ivo Karlović nadmašio i najtrofejnijeg tenisača!

19.07.2016 u 10:38

Bionic
Reading

Ivo Karlović je u trećem uzastopnom finalu Newporta slomio i tu barijeru, osvojio svoju sedmu titulu karijere i preskočio legendarnog Jimmyja Connorsa

Ivo je u 38. godini života i igra kao da su najbolji dani tek pred njim. Podebljava svoj vječni rekord po ispaljenim as servisima, održava visoki renking i pomalo preuređuje povijesne teniske knjige.

Trijumfom u Newportu, nakon tri spašene meč lopte u finalu, probio se na četvrto mjesto najstarijih osvajača ATP turnira u povijesti. Sa 37 godina i 4 mjeseca nadmašio je Jimmyja Connorsa (sa 109 turnira najtrofejniji tenisač u povijesti), a idući na nišanu je Marty Riessen kojega će nadmašiti ako turnire bude osvajao i nakon idućeg ožujka.


Inače, upravo je Riessen posljednji pobjednik koji je stariji dizao trofej. Bilo je to 1979. dok se Ivo privikavao na svoje vjerojatno goleme pelene. Tri mjeseca ranije se rodio... Njegov protivnik u nedjeljnom finalu Gilles Müller i dalje lovi svoju prvu ATP titulu. 33 su mu godine i nikada nije došao bliže, ali svoj najveći trenutak još čeka.

Kako god završili, rekord najstarijeg osvajača jako će teško stići. Pancho Gonzales je posljednji trofej podigao sa 43 godine, a godinu kasnije je diskvalificiran dok je vodio u polufinalu Queensa. Kako bi budućim generacijama ostavio barem natruhe nade...