U GUBITKU 11 MILIJUNA KN

Ivković najavio poluprofesionalizam u Karlovcu

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 29.03.2011 16:21
  • Objavljeno 29.03.2011 u 16:16
Ante Batarelo NK Karlovac

Ante Batarelo NK Karlovac

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Novi direktor Nogometnog kluba Karlovac Tomislav Ivković objavio je danas, na prvoj tiskovnoj konferenciji na novoj dužnosti, da dvanaestorica igrača kojima tijekom ljeta istječu ugovori mogu računati da će im klub ponuditi produljenje ugovora ali s 'realnijim financijskim iznosima'

'NK Karlovac posluje s gubitkom od 11 milijuna kuna i stanje je jednako loše kao i u svim drugim klubovima, jer oni koji bi se morali baviti kvalitetom i razvojem hrvatskog nogometa bave se osobnim interesima', kazao je Ivković i naglasio kako nikada neće prevariti igrače, jer dobro zna da se 'jednom izgubljeno povjerenje ne vraća'.

'Ja neću gledati igrača u oči i reći mu da će dobiti iznos za koji znam da neću moći platiti, ali ono što budu potpisali to će i dobiti', istaknuo je Ivković i ispričao svoje iskustvo iz austrijskog kluba Innsbruck gdje bi na jutarnjem treningu bilo samo osam igrača, jer su ostali radili u svojim profesiji i samo su podne mogli trenirati.

'Smatram da bi u Hrvatsku trebalo uvesti takav poluprofesionalizam, jer 95 posto profesionalnih igrača u Hrvatskoj nakon karijere završe na ulici, nerjetko su i socijalni slučajevi jer najčešće nemaju ni posao ni profesiju', rekao je Ivković i najavio punu otvorenost kluba medijima, ali je odbio je odgovoriti na pitanje kolika mu je plaća.

Novi glavni trener prvoligaša iz Grada na četiri rijeke Srećko Lušić potpisat će danas ugovor s klubom do kraja naredne sezone, a najavio je da 'ne misli mijenjati igru i taktiku svog prethodnika Igora Pamića'. Sljedeći korak će mu biti priključenje prvoj momčadi trojice ili četvoricue igrača iz omladinskog pogona kojima je do prošlog tjedna bio trener.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi