EVO O ČEMU SE RADI

Ivicu Kostelića zaboljela nepravda na SP-u; nikada nije bio ovako bijesan, a najbolje slalomaše svijeta usporedio sa stadom ovaca

22.02.2021 u 13:28

Bionic
Reading

Bivši hrvatski skijaš Ivica Kostelić bio je ljutit zbog odluke FIS-a o drugačijem startu slaloma u Cortini d'Ampezzo

U nedjelju je muškim slalomom završeno Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju. Kostelića je razljutila odluka krovne svjetske skijaške organizacije po kojoj je u drugoj vožnji startao najprije 15. skijaš iz prve vožnje, a ne kao što je uobičajeno 30.

Odluka je opravdana lošom kvalitetom staze zbog visokih temperatura, no Kostelić je smatra nepravednom i nepoštenom jer se tako pogoduje najboljima, dok se ostali natjecatelji zanemaruju.

'Gdje ste sada, vi 'borci za slobodu', koji zagovarate pravednost u našem sportu? Gdje je sada FIS? Zašto ne istupite i prestanete saginjati leđa pred interesima trulih? Ali, iznad svega, gdje ste vi najbolji slalomaši? Vi, koji se zaklinjete u pravednost iznad svega, bojite se govoriti o ovoj nepravdi? Vaša šutnja samo opravdava ovu nepravdu učinjenu vašim kolegama skijašima, osobito mlađima, čije su šanse za poštenu borbu unaprijed izbrisane. Mi tražimo pobjednike - ima li takav među vama? Snaga se pokazuje velikodušnošću, a nepravda je put slabih. Sportska pobjeda koja nije postignuta pravedno i časno je bezvrijedna', napisao je Kostelić na Instagramu i objavio fotografiju stada ovaca.

Inače, norveški skijaš Sebastian Foss-Solevaag postao je svjetski prvak u slalomu, a do zlata je stigao s najboljim rezultatom druge vožnje u kojoj je četvrto vrijeme ostvario hrvatski reprezentativac Istok Rodeš te utrku završio na odličnom šestom mjestu zaostavši za pobjednikom 1.36 sekundi, a Matej Vidović je bio 12.

Srebro je iznenađujuće osvojio Austrijanac Adrian Pertl, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, a za Norvežaninom je zaostao za 21 stotinku, dok je uspjeh norveške reprezentacije upotpunio Henrik Kristoffersen koji se sa šestog mjesta na prvoj postavi probio do bronce sa zaostatkom od 46 stotinki.