osvojili drvenu medalju

Ivica Tucak otvoreno priznao da je ocjena za ovakav rezultat negativna

26.01.2020 u 20:34

Bionic
Reading

U susretu za treće mjesto na europskom prvenstvu u Budimpešti hrvatska vaterpolska reprezentacija je izgubila od Crne Gore sa 9:10 (3:1, 4:2, 1:4, 1:3)

Nažalost, hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli oporaviti nakon poraza u polufinalu od Španjolske (8:9) i porazom od Crne Gore zaključili su europsku smotru.

Hrvatska je u tri navrata imala i četiri gola prednosti (6:2, 7:3, 8:4), no nije to uspjela obraniti. Crna Gora je uspjela preokrenuti rezultat, a minutu prije kraja i povesti sa 10:9. Hrvatska je imala napad za produžetak, ali Maro Joković nije bio precizan.

'Čestitam Crnoj Gori što je išla do kraja. Čim dođemo u svlačionicu, u hotel, ovako vruće glave ćemo sjesti i vidjeti u čemu je problem. Takav raspad u jednom momentu je nevjerojatan. Moramo vidjeti je li razlog mentalne ili fizičke prirode. Moramo sve izanalizirati. Moram čuti igrače što kažu. Ako nam se to desilo i protiv Španjolske moramo to svi zajedno izanalizirati', izjavio je izbornik Ivica Tucak, a prenosi HRT.

  • +10
EP u vaterpolu, utakmica za 3. mjesto, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Tucak je bio razočaran završetkom europske smotre u Budimpešti.

'Ova utakmica je sve pokvarila. Da smo osvojili medalju, ocjena bi bila pozitivna, ovako ne može biti. Nismo ostvarili primarni cilj, plasman u Tokio nismo ostvarili ni prije utakmice. Moramo izanalizirati i pronaći razlog pada, jer nije bilo pitanje želje, volje'.

Crnu Goru je do pobjede predvodio Aleksandar Ivović s pet golova, dok su u hrvatskim redovima najefikasniji bili Loren Fatović, Maro Joković i Josip Vrlić sa po dva gola. 

Bio je to čak peti poraz hrvatskih vaterpolista u šest susreta za broncu na europskim prvenstvima.

Hrvatska je tako ostala na četiri medalje osvojene na europskim prvenstvima. 'Barakude' su osvojile zlato (2010), dva srebra (2003, 1999) i broncu (2018).