NIJEMAC NA STRELJANI

Ivi Karloviću pobjeda i svjetski rekord!

04.02.2014 u 22:53

Bionic
Reading

Ivo Karlović je nakon dva sata 'bombardiranja' žilavog Nijemca Daniela Brandsa izborio drugo kolo zagrebačkog Indoorsa gdje ga čeka Ivan Dodig

Karlović je slavio sa 6:7, 7:5, 7:6 i izborio pobjedu pred malobrojnim ali bučnim navijačima u svom rodnom gradu. Kuriozitet ovog dvoboja je čak 44 asa (Brandsovih 15 izgleda malenih) od strane Karlovića čime je izjednačio svjetski rekord Marka Philippoussisa po broju nedostižnih servisa u mečevima na tri dobivena seta.

'Da sam znao da hvatam rekord produljio bi još malo. Nitko mi nije rekao,' šalio se nakon meča Karlović.

Prvi set Ivo je izgubio a da je pritom izgubio samo jedan poen na svom servisu. Brands je lani pobijedio Rogera Federera, jedan je od igrača protiv kojih sve morate sami zaslužiti.

Karlović protivniku nije dozvolio ni jednu break priliku, a drugi tie break otvorioje sa 4:0 i rutinski zadržao prednost.

'Nimalo lak meč. U prvom setu me koštala jedina greška, ali standardno... Tie break trećeg i sve je sjelo na svoje mjesto.

U drugom kolu čeka ga četvrti nositelj Ivan Dodig protiv kojega je izgubio sva četiri dvoboja (jedan na challengaeru, tri na najvišoj razini). Meč će se odigrati u četvrtak, i Ivan sigrno neće mirno spavati. Kako Ivo objašnjava svoj loš omjer sa sunarodnjakom?

'Ne znam, uvijek se nekako umrtvim. Kad je takva dobrica žao mi ga je uništavati servisom. Morat ću vizualizirati neko đubre od čovjeka umjesto njega,' smije se Karlović i za kraj još malo o svom servisu.

'Drago mi je kad ga se spominje u kontekstu jednih od najboljih ikada. Radim na njemu od ranog djetinjstva i nije ovako dobar samo zbog visine. Tu je puno rada, eksplozivnost, koordinacija, mišići, ljepota...,' završava u svom stilu bombarder koji će svoj prvi polufinale Zagreba morati tražiti protiv Dodiga i vjerojatno Čilića.