ponosni predsjednik

Ivana Martinčić piše povijest hrvatskog nogometa i postat će prva žena u ulozi glavne sutkinje HT Prve lige; evo koje su četiri europske države povukle ovakav potez prije nas

08.09.2021 u 15:24

Bionic
Reading

Ivana Martinčić postat će prva žena u ulozi glavnog suca jedne utakmice Hrvatski telekom Prve lige. Tako će 2021. godina zauvijek ostati upisana u povijest hrvatskog klupskog nogometa...

Ivani Martinčić ukazano je povjerenje dijeliti pravdu na utakmici 9. prvenstvenog kola Hrvatski telekom Prve lige između Gorice i Hrvatskog dragovoljca ovog petka, 10. rujna, od 20 sati, kako je izvjestila službena internetska stranica HNS-a.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatski nogometni savez time postaje dio elite jer se još samo četiri europske države, Francuska, Češka, Wales i Ukrajina, mogu pohvaliti činjenicom da u prvom stupnju natjecanja sude žene. Ovo je zoran primjer pravca kojim ide hrvatski nogomet, u duhu zajedništva, jednakosti i napretka.

Ivana Martinčić je od 2019. godine međunarodna sutkinja elitne skupine i kandidat za nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine.

'Veliki je to dan za Ivanu Martinčić, ali i za kompletan HNS. Rekao sam u puno navrata da želimo ići u korak sa svijetom po svim pitanjima, a ovo je samo jedan od načina da to konkretno i pokažemo. Širimo vidike svakog dana, pokazujemo našim susjedima, ali i mnogima u Europi da radimo na svim poljima, a naravno da je Ivana svojim radom zaslužila takvu priliku. Vjerujem da će njezin uspjeh potaknuti mnoge, pa i nas u HNS-u, da ženskom nogometu u Hrvatskoj svi zajedno damo više pozornosti', kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić za Sportske novosti.

  • +4
Lokomotiva - Gorica, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX