borba karijere

Ivana Habazin u novoj prilici za pojas svjetske prvakinje

11.12.2023 u 21:15

Bionic
Reading

Naša najbolja boksačica, nije uspjela osvojiti pojas u super velter kategoriji WBA organizacije na meču u Manchestera. U rujnu ove godine se vratila i sudačkom odlukom svladala Timeu Belik. Sada je pred njom novi izazov

'Meč je planiran za travanj 2024. u Ciboni. Boksat ću za WBC, WBA i IBO svjetske titule. Bit će to najveći event ikada u povijesti boksa u Hrvatskoj', rekla je za tportal Ivana Habazin.

Protivnica joj je 39-godišnja Amerikanka Jessica McCaskill bivša apsolutna svjetska prvakinja i trenutna WBC WBA i IBO svjetska prvakinja.

'Ako ovo pobijedim moj idući meč bi bio za ujedinjenje i u idućoj godini imam šanse postati apsolutna svjetska prvakinja što je najveći mogući rezultat u boksu', kaže nam Ivana i dodaje:

'Nitko u svijetu ne organizira ovakav event sam, bez promotora, a kamoli žensko. Tako da i ovo je nešto novo a možda potakne i druge žene koje pokušavaju sabotirati jer su iz manje zemlje i bez financijskog zaleđa da ipak uzmu stvar u svoje ruke a ne prepuste svoju sudbinu promotorima koji zastupaju protivnice', istaknula je.