Ovo nije zaslužio

Poznate španjolske novine popljuvale Rakitića kao nikad prije nakon što je zabio lijep gol za vodstvo Seville u LP; jesu li malo pretjerali?

25.11.2020 u 09:14

Bionic
Reading

Ivan Rakitić je otvorio utakmicu golom u četvrtoj minuti, ali španjolska Marca ga je nakon nje uzela na zub

Ivan Rakitić je na ljetnom prijelaznom roku prešao iz Barcelone u kojoj je proveo šest godina u Sevillu koja ga je i afirmirala. Nakon povratka kući, u grad iz kojeg mu je i supruga, Raketa se prometnuo u jednog od vođa na terenu, a oprostio se i od reprezentacije kako bi se posvetio voljenom klubu.

  • +4
Krasnodar - Sevilla, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Yuri Kochetkov

U 13 odigranih utakmica ove sezone zabio je tri gola i upisao dvije asistencije. U četvrtom kolu Lige prvaka je lijepim golom u 4. minuti pomogao Sevilli da pobijedi Krasnodar s 2:1 i tako osigura prolazak u iduću fazu natjecanja dva kola prije kraja.

Usprkos tome, donedavni hrvatski reprezentativac se našao na udaru kritika. Najčitaniji španjolski list Marca nakon utakmice je podijelila ocjene igračima uz kratki opis, a gore od Rakitića, koji je zamijenjen u 61. minuti, su prošli jedino Vaclik i Ocampos.Rakitiću zamjeraju manjak brzine i energije na susretu s Krasnodarom.

'Spor. Prespor. Sevilla treba brzinu kod prijenosa lopte, posebno kada igra s četvoricom u vezi i zadatak Hrvata je da joj daje upravo to. Umjesto toga, Rakitić je cijelu utakmicu izgledao kao da je gotov', stoji u opisu Marce.

Isti je list Raketu kritizirao već i u izvještaju utakmice kada mu je dao samo jednu zvjezdicu. Marca je istaknula kako je vezni red Seville podbacio, a kao razlog ističu usporavanje nakon Raketinog gola za vodstvo. Krasnodar je tako došao do izjednačenja, a Sevilla se vratila tek nakon izlaska Rakitića.