'vatreni' as sasvim iskreno

Ivan Rakitić u velikom intervjuu otkrio: 'Dalić me nije ni zvao ni posjetio, možda se oprostim nakon Eura'

27.12.2019 u 09:10

Bionic
Reading

Ivan Rakitić se u velikom intervjuu za Sportske novosti osvrnuo na Barcelonu i hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Ivan Rakitić je u velikom intervjuu za Sportske novosti progovorio o brojnim temama, a neke od njih su posebno zanimljive poput njegovog statusa u Barceloni i planova s reprezentacijom. Hrvatski veznjak ove je sezone pao u drugi plan kod trenera Ernesta Valverdea nakon što je u Barcu stigao Frenkie de Jong.

Nije bilo lako Raketi utakmice pratiti s klupe, ali na kraju se izborio za povratak u ekipu. Taj dio je sada iza njega.

'Najvažnije mi je da uživam u nogometu i s radošću idem na trening, te da se najbolje pripremim za utakmicu. Na kraju trener odlučuje tko igra. Najvažnije pitanje je mogu li igrati u Barceloni. Ako mogu, to je najbolje mjesto za mene. Ovdje sam pet i pol godina i tu sam proživio najznačajnije dane, a uvjeren sam da je najbolje tek preda mnom', rekao je Rakitić.

U Barceloni mu je sada ponovno dobro što znači da je na klupskom nivou sve u redu, a najvažnije je, kako i sam kaže, da je ponovno sretan. To je dobra vijest i za Zlatka Dalića i 'Vatrene' uoči Eura 2020.

'Euro neće biti lagan ni ugodan. Moramo gledati utakmicu po utakmicu kao što smo i u Rusiji. Prvi cilj nam je prolazak skupine, a kasnije ćemo vidjeti koliko možemo. Uvjeren sam da možemo biti jako neugodni', rekao je Rakitić koji je odgovorio i na pitanje je li moguće da se nakon ovog Eura oprosti od reprezentacije:

'Moguće je. Vidjet ćemo kakve će ideje imati izbornik. S njim nisam već neko vrijeme razgovarao. Nije me ni zvao, niti me posjetio.Razmotrit ćemo što je najbolje, ne samo za mene nego i za cijelu reprezentaciju. Nije bitno što želim ja, nego što je najbolje za sve nas', rekao je veznjak Barcelone. Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Toni Cetinski, Bruno Petković, Goran Grgić, Peđa Grbin…