Nije dostojan kluba i lige

Ivan Rakitić našao se na udaru žestokih kritika; Španjolci totalno popljuvali bivšeg hrvatskog reprezentativca nakon derbija s Atletico Madridom

13.01.2021 u 13:05

Bionic
Reading

Ivan Rakitić našao se na udaru kritika nakon poraza njegove Seville u derbiju protiv Atletico Madrida

Ivan Rakitić se prošlog ljeta vratio iz Barcelone u Sevillu iz koje je i otišao u redove katalonskog diva. Ranije je u Sevilli proveo četiri godine, a iz tog kraja mu je i supruga pa je logično da se želio vratiti u klub koji mu puno znači. To je potvrdio i za Goal.com.

'Vratio sam se u Sevillu jer je to klub koji je najbliži mojem srcu. Ono što Sevillu čini posebnom je ta bliskost koju sam ovdje osjetio od prvog dana, u klubu i u gradu. Kada pričam s obitelji i prijateljima i kažem da idem kući, kad god netko kaže riječ 'dom', ja pomislim na Seviilu', rekao je Rakitić koji je sa ovim klubom osvojio Eruopsku ligu 2014. godine:

'Bio je to nevjerojatan trenutak za mene, trenutak u kojem sam kao kapetan podigao trofej. Teško je riječima opisati kako sam se osjećao. Nadam se da će biti još takvih trenutaka', poručio je Rakitić.

Ipak, ove sezone mu baš ne ide tako dobro. U 24 utakmice je zabio tri gola i upisao tri asistencije, ali kritike na njegov račun su sve češće. Posebno je kritiziran nakon poraza od Atletico Madrida u zaostaloj utakmici 1. kola La Lige. Atletico je slavio s 2:0, a Raketa je ocijenjen jednom on najgorih ocjena.

Marca ga nije štedjela i jedini tko je dobio goru ocjenu od Rakete bio je Jesus Navas. Marca je Rakitića opisala kao očajnog i nedostojnog natjecanja i ekipe.

'Ima jako puno dodira s loptom, ali svaki je ziheraški, bez rizika i učinka. Niti jednim dodavanjem nije rastvorio obranu Atletica niti poslužio suigrača za priliku. Zasluženo ga se stalno ističe kao najgoreg uz Navasa jer njegove igre i inače nisu na razini koju traže njegova momčad i ovo natjecanje', stoji uz Rakitićevo ime uz ocjenu nedovoljan.