kup kralja

Ivan Rakitić dobio kapetansku traku pa s tri asistencije odveo Barcu do lake pobjede

05.12.2018 u 23:56

Bionic
Reading

Barcelona je u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Kupa kralja na Camp Nou bez većih problema svladala trećeligaša Cultural Leonesu 4:1...

Ovu je utakmicu Barca odigrala u kombiniranom sastavu, a Leo Messi je dobio - slobodan dan. U takvom odnosu snaga kapetansku traku Barcelone preuzeo je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić!

I da, opravdao je povjerenje koje mu je pružio trener Ernesto Valverde. Odmah je Raketa preuzeo konce Barcine igre i već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika. Iskreno, protiv trećeligaša i nije bilo previše nedoumica, ali...

Prvo je Rakitić već u 18. minuti asistirao Muniru koji je pucao iz okreta i zabio za 1:0.

  • +16
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Samo osam minuta kasnije Raketa je proigrao za Denisa Suareza koji je pucao s nekih 20 metara i pogodio za 2:0. Hat-trick u asistencijama hrvatski je reprezentativac s kapetanskom trakom Barcelone zaokružio u 43. minuti kad je ubacio u šesnaesterac gostiju, a Malcom glavom zabija za 3:0.  

Rakitić je na poluvremenu zasluženo ostao u svlačionici, a do kraja je za Barcu zabio Denis Suarez u 70. minuti, dok je počasni gol za goste dao Sene u 54. minuti susreta.