SUPERSPORT HNL - 8. KOLO

Ivan Leko o odluci da utakmicu s Goricom sudi Bel: Možemo se praviti da smo ludi

15.09.2023 u 15:29

Bionic
Reading

Hajduk ove nedjelje od 17 sati (MAXSport 1, MAXtv) gostuje u Velikoj Gorici, a okršaj s Goricom, nakon više od mjesec dana, najavio je prvi trener Bilih Ivan Leko. Naime, odrađivao je Leko kaznu zbog uvreda prema sucu Dariju Belu

Pale su teške riječi tijekom i nakon utakmice SuperSport Superkupa, te je Ivan Leko dobio kaznu od pet utakmica zabrane vođenja momčadi.

Ovog tjedna u okršaju s Omladincem ta je kazna odrađena i Leko se vraća na klupu. To je donijelo i njemu veliko olakšanje.

'Nogomet je emocija, drago mi je opet se pojaviti nakon dugo vremena. Sve izgleda novo. I dalje je za mene to bolno, i dalje imam svoje mišljenje. Ne liječi vrijeme sve rane. Neke liječi, ali ne sve', rekao je Leko.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U posljednjoj prvenstvenoj utakmici, igranoj na Poljudu protiv Istre 1961, njegovi su igrači doživjeli prvi ovosezonski poraz.

'Imamo izvanredan ulazak u sezonu, dobri smo, ozbiljni smo, jednu utakmicu koju smo zaslužili dobiti izgubili smo. Oni dva put prođu centar i zabiju... Život ide dalje, puno je treninga, utakmica, momci su dobro izreagirali nakon odmora, svi su motivirani za krenuti u, nadamo se, novu seriju počevši od nedjelje'.

Inače, za nedjeljnu utakmicu određeno je da sudac bude Darijo Bel, isti onaj s kojim je Leko bi u konfliktu i zbog kojeg je dobio pet utakmica kazne.

'Možemo se praviti da smo glupi i ludi, ali u mojoj situaciji najbolje je da ništa ne govorim, jer bi inače svašta mogao reći. Ništa nije slučajno'.

Ali kaže da mu je praćenje utakmica s tribina i dosta pomoglo, jer...

'S tribina se bolje vidi. Ali nemaš ti sad priliku uzeti time out kao u košarci i nešto adaptirati. Moraš pripremiti momke kad prepoznaju i rješavaju situaciju na terenu. Trener može dati neki naputak, ali nema za vrijeme utakmice mogućnosti za puno promjena', zaključio je Ivan Leko.

Sažetak dvoboja Omladinac - Hajduk 0:6 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore