SK U HYERESU

Ivan Kljaković-Gašpić vodeći u Finnu

20.04.2009 u 18:53

Bionic
Reading

S regatnih polja za klase Finn i Laser na regati Svjetskog kupa u Hyeresu i dalje stižu sjajne vijesti. Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) preuzeo je vodstvo u klasi Finn nakon što je u ponedjeljak bio četvrti i drugi, što je bilo više nego dovoljno da zasjedne na čelo ukupnog poretka s pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Slovenca Gašpera Vinčeca

No, tu nije kraj odličnim vijestima s ovog regatnog polja. Marin Mišura (Split) u prvom je plovu dana bio treći, u drugom je pobijedio i stigao do trećeg mjesta ukupnog poretka.

U Laseru tri su hrvatska jedriličara u prvih sedam. Najbolji dan imao je Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) koji je s dva treća mjesta stigao sa 11. na visoko treće mjesto. Luka Radelić (Labud, Split) ostao je izvrstan drugi s osmim i četvrtim ulazom. Bolji od hrvatskog dvojca zasad je samo olimpijski pobjednik Britanac Paul Goodison. Tončija Stipanovića (Mornar, Split) je nešto slabiji drugi plov dana spustio na sedmo mjesto.

Po nestabilnim uvjetima jedan od svojih najboljih nastupa u seniorskom društvu zabilježio je Ivan Taritaš (Sv. Nikola, Zagreb) koji je s petim i 11. ulazom nakon četiri plova napredovao na 22. mjesto. Aron Lolić (Labud) i Milan Vujasinović (Labud) imali su po jedan odličan ulaz i jedan slabiji, Aron je 11., a Milan 23. Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 30. Tonko Kuzmanić (Mornar), 78. Fran Peručić (Zagreb), 121. Ino Gatin (Zagreb).