SK U HYERESU

Ivan Kljaković Gašpić i dalje vodi u klasi Finn

21.04.2009 u 21:01

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličari odlično su plasirani i nakon trećeg dana regate Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu. Ivan Kljaković Gašpić povećao je svoju prednost na devet bodova u odnosu na drugoplasiranog Slovenca Vinčeca i drži stabilno prvo mjesto u klasi Finn

Marin Mišura izgubio je jedno mjesto, nakon šest jedrenja je četvrti. No, trećeplasirani Britanac Scott bježi mu samo jedan bod.

U Laseru drugi i treći su Luka Radelić i Tonči Stipanović, sa istim brojem bodova, a sedmi Daniel Mihelić.

'Zeznuto je bilo u utorak za jedriti na našem polju, trebalo je ustrajati u boljoj strani, pa makar vozio nekom u krmu, trebalo je biti strpljiv i ustrajan", rekao je Ivan Kljaković Gašpić.

'U utorak je sve išlo po planu. Krenulo je odlično, prvu sam regatu imao super start i kroz desnu stranu sam došao drugi na oznaku, do kraja regate samo me Goodison prošao, bio je prebrz. Drugu smo se odmah od starta Goodison i ja odvojili od ostalih. Njega nije bilo šanse proći, međutim 3. i 2. mjesto prva je liga. Napokon je vjetar bio nešto normalniji, pa sam mogao jedriti kako sam zamislio i nije bilo iznenađenja s vjetrom', kazao je Tonči Stipanović.

Britanac Paul Goodison na prvom mjestu ima devet bodova manje, nekolicina kormilara iza hrvatskog dvojca prati ih u stopu i regata je daleko od riješene.

Tina Mihelić ostala je osma i nakon pet jedrenja za Laser Radial, koji je jedini danas odradio samo jedan plov.

Nakon devet plovova za klasu 49er Pavle Kostov i Petar Cupać su 16. U tri današnja plova najbolje su odjedrili posljednji, upravo kad je najviše trebalo. Treće mjesto u zadnjem plovu dana lansiralo ih je u zlatnu finalnu skupinu.

U utorak je završila kvalifikacijska serija, a u srijedu počinje finalna.