ČISTA SAVJEST

Ivan Jurić: Ne kajem se zbog izgovorenog

08.06.2009 u 15:26

Bionic
Reading

Izjave Ivana Jurića u kojima je kritizirao sebe, ali i suigrače iz reprezentacije, nisu dobro sjele kapetanu Robertu Kovaču, koji ga je 'oprao'. Nakon svega, igrač Genoe ne smatra da je rekao išta loše niti se kaje zbog izrečenog

Uoči ogleda s Ukrajinom, igrač Genoe Ivan Jurić dao je opširan intervju Sportskim novostima, u kojem je, između ostalog, kazao da ne razumije zašto ga je izbornik Bilić zvao u reprezentaciju.

'Nisam ja neki nogometaš. Nikad neću povjerovati da sam marka. Hrvatska je dobra, ali nismo jaki, još manje top. Na kontinentu se ne možemo uspoređivati sa Španjolskom, Italijom, Engleskom, Nizozemskom', kazao je Jurić.

Na tu izjavu te na Jurićeve komentare o limitiranosti Nike Kovača, reagirao je Robert Kovač, koji se oštro obrušio na svog reprezentativnog kolegu, kazavši da u životu nije doživio da igrač iz udarne postave tako govori o svojim suigračima.

Zato nije ni čudno što je Ivan Jurić bio najtraženija osoba za razgovor u ponedjeljak.

'Čuo sam za Robertovu izjavu, ali ne bih je tragično shvaćao. Neki suigrači u reprezentaciji možda su se našli pogođeni tim intervjuom, premda mi nije bilo ni na kraj pameti vrijeđati. Samo sam rekao svoje mišljenje', kazao je Jurić za Jutarnji list te objasnio da se ne kaje zbog izgovorenih riječi.

'Nemam razloga za kajanje jer mi nije bila namjera vrijeđati. Rekao sam što sam rekao zato što uvijek pokušavam biti realan, jer nisam sklon euforiji. Ni u najboljim svjetskim momčadima ne vrijede svi igrači jednako, ne možemo svi biti top-klase', zaključuje Jurić.