SVAKA ČAST

Ivan Dodig u finalu Australian Opena! Hrvatsko-francuska kombinacija pometena u prvom setu, a zatim je krenuo fantastični povratak

26.01.2022 u 08:58

Bionic
Reading

Velik uspjeh Ivana Dodiga i Kristine Mladenović u Melbourneu, hrvatsko-francuska kombinacija izborila je u srijedu nastup u završnici konkurencije mješovitih parova na Australian Openu

Oni su do finala stigli nakon polufinalne pobjede nad 2. nositeljima, Australcem Johnom Peersom i Kineskinjom Shuai Zhang – 1:6, 7:5, 10:2.

Ivan je tako na korak do svog četvrtog Grand Slam naslova u mješovitim parovima – 2018. i 2019. je slavio na Roland Garrosu, a 2019. na Wimbledonu, a ima i dva osvojena velika turnira u muškim parovima (Roland Garros 2015., Australian Open 2021).

Hrvatski tenisač će tako u svojem devetom Grand Slam finalu (šestom u mješovitim parovima) loviti šestu titulu.

Dodig i Mladenović će krunu tražiti protiv pobjednika meča Hradečka/Escobar – Fourlis/Kubler.

Za Dodiga i Mladenovic je loše krenulo, nakon dva izgubljena servisa prvi set je uvjerljivo pripao kinesko-australskom paru. Hrvatsko-francuski par nije imao niti jednu šansu za obrat.

U drugom setu Dodig i Mladenovic prvi su došli do prilike za break, u drugom gemu, ali nisu je realizirali. Nakon toga dva puta su bili suočeni sa gubitkom servisa, kod 4-4 su spasili jednu break loptu i kod 5-5. Činilo se da će drugi set otići u tie-break, ali u 12. gemu Dodig i Mladenovic su stigli do dvije vezane set lopte na servis protivnika, a drugu su iskoristili i susret je otišao u treći set, tzv. super tie-break.

U super tie-breaku je hrvatsko-francuski par dominirao, pet puta je oduzeo servis protivnicima i uvjerljivo je dobio treće set, te nakon sat i 32 minute igre osigurao polufinale.

Dodajmo vijest kako će Petra Marčinko igrati u četvrtfinalu juniorskog Australian Opena, prvopostavljena Zagrepčanka je u trećem kolu uvjerljivo slavila nad Bugarkom Denislavom Gluškovom (6:3, 6:1) te će za prolaz u polufinale igrati protiv Srpkinje Lole Radivojević.

Petra je u srijedu izborila i nastup u polufinalu konkurencije parova igrajući s Dankinjom Johanne Christine Svendsen, njih su dvije svladale Ruskinje Anastasiju Gurjevu i Jelenu Pridankinu – 7:6(5), 6:4. Slijedi im dvoboj protiv Kanađanki Kayle Cross i Victorije Mboko.