rukometna lp

Ivan Čupić pokazao klasu i kakvo će pojačanje biti za PPD Zagreb; Barcelona nastavila svoj 100-postotni niz

24.02.2021 u 23:47

Bionic
Reading

U odgođenoj utakmici 13. kola A skupine rukometne Lige prvaka Vardar 1961 je u Skoplju pobijedio norveški Elverum sa 35:32 uz odličnu igru hrvatskih rukometaša Ivana Čupića i Ante Gadže

Elverum i Vardar 1961 su u nedjelju u Skoplju odigrali 34:34, a tri dana kasnije u istoj su dvorani odigrali novi dvoboj. Ovoga puta slavio je makedonski sastav s tri gola razlike.

Norvežani su na poluvremenu vodili sa 20:17, no Vardar je u nastavku okrenuo rezultat dobivši taj dio igre sa šest golova razlike za ukupnih 35:32.

Vardar su do druge pobjede u skupini predvodili Timur Dibirov s devet i Goce Georgievski sa šest golova, dok su Čupić i Gadža zabili po četiri gola.

Naravno, Čupićev odličan učinak veseli i njegove buduće 'poslodavce', to jest ljud iz PPD Zagreba.

U suparničkim redovima najefikasniji su Dominik Mathe i Carl Josef Pujol sa po pet golova.

U srijedu se igrala i utakmica 13. kola skupine B Lige prvaka. Rukometaši Barcelone upisali su i 13. pobjedu nakon što su na gostovanju porazili Celje Pivorarnu Laško sa 32:29.

Bila je to zanimljiva i otvorena utakmica u kojoj je Barca tek u završnici slomila slovenski sastav.

Celje PL je odlično otvorilo utakmicu, sredinom prvog dijela domaćin je imao tri gola prednosti (14:11), no Barcelona je do konca smanjila zaostatak na pogodak minusa.

U uvodnim minutama drugog poluvremena Barcelona je napravili seriju 5-0 i zaostatak od jednog pogotka pretvorila u vodstvo od četiri gola. Domaćin se nije predavao, u 45. minuti je uspio izjednačiti, a minutu kasnije i povesti sa 26:25.

U 56. minuti susret je bio potpuno otvoren (29:29), ali u presudnim trenucima susreta sjajni Katalonci su pokazali svoju kvalitetu zaključivši utakmicu serijom 3:0.

Barcelonu su do 13. pobjede u isto toliko susreta, predvodili Luis Frade sa sedam, te Domane Makuc i Haniel Langaro sa po pet golova, dok je naš Luka Cindrić zabio dva gola.

Kod Celja najefikasniji su bili Domen Novak sa sedam, te hrvatski rukometaš Veron Načinović s pet golova. Josip Šarac je dodao je jedan gol.