IMALI SVE U RUKAMA...

Istra nakon velike drame uzela Šibeniku prvoligaški san

01.06.2016 u 22:42

Bionic
Reading

Nogometaši Istre 1961 su nakon dramatičnog uzvrata za opstanak u MAXtv Prvoj ligi izborili prvoligaški status i u idućoj sezoni

Istra je iz prvog dvoboja sa Šubićevca donijela rezultat 1:1, a isti rezultat je na semaforu pisao i nakon 90 minuta uzvrata. Uslijedili su udarci s bijele točke i tek u šestoj seriji promašaj Collinsa iz Šibenika donio je odluku...

U prvom poluvremenu istaknuo se pokušaj Šibenika kada je Grković u 22. minuti s oko 25 metara 'momački uzdrmao' spojnicu. Bio bi to gol sezone, ali nedostajalo je nekoliko centimetara. Istra je najopasnije zaprijetila preko Repića koji nije imao svoj realizatorski dan.

Šibeniku je bio neophodan gol i dočekali su ga u 50. minuti susreta...


Trojak nije dobro vratio svom vrataru Brkiću i između njih se uvukao Petar šare koji spretnim akrobatskim golom dovodi Šibenčane u vodstvo. No, već u idućoj minuti Darko Mišić krenuo je u prodor i sa 20 metara uz odbijanac uspio svladati Nigerijca Nwolokora. Do kraja dvoboja (Istra je imala više dobrih prilika) nije bilo golova i o desetom prvoligašu odlučili su udarci s 11 metara.

U prve tri serije (Zlomislić, Gržan i Mihaljević za Istru, Plazonić, Vukorepa i Grković za goste) nije bilo pogreške izvođača, a zatim je Nwolokor obranio šut Đurića i opet je Šibenik bio blizu prvoligaškog plasmana. No, Alispahiću brani Brkić i Istra više nije napravila korak nazad.

U petoj seriji pogodili su Da Silva i Barać, a u šestoj je Bouhna donio posljednji gol hrvatske nogometne sezone. Collins je prebacio gredu i izazvao ogromno slavlje oko 4.000 okupljenih gledatelja na Drosini- Funcuti su tješili svoje igrače, Šibenik ima za čime žaliti... Nova sezona uvijek donosi novu priliku, ali za povratak među elitu četiri godine čekanja neće biti dovoljne. No, lani u ovo vrijeme bili su trećeligaši, uspiju li zadržati okosnicu momčadi opet će biti jaki.