PRED 'BONUS OGLEDIMA'

Ispunio san! Kramarić emotivno o pismu spasa Nike Kovača

24.01.2015 u 16:11

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac te donedavni napadač Rijeke, Andrej Kramarić odigrao je prve minute u najjačoj nogometnoj ligi svijeta, a za tportal.hr prenio je prve dojmove

S 21 postignutim pogotkom u nacionalnom prvenstvu  te sedam golova u Europskoj ligi Andrej Kramarić bio je jedna od najpoželjnijih 'lovina' ovog prijelaznog roka. Oko njegova su se spominjali velikani poput Chelseaja, Intera, Milana, španjolskih klubova gornjeg doma i dortmundske Borussije, ali Kramarić je, u dogovoru s ocem Josipom te svojim menadžerima Boškom Balabanom i Vincenzom Cavaliereom ipak odabrao nešto teži put - preko Leicester Cityja.

Nakon što je potpisao ugovor s 'lisicama', Kramarić je još par dana čekao i 'papire', a nakon što je obavljena i ta formalnost - u svom mogućem nastupu - odradio je i premijerne minute.

'Moram priznati da mi se sve jako sviđa u gradu, oko kluba i da je ovo uistinu neka druga dimenzija u odnosu na Hrvatsku. Ne kaže se bez razloga da je Premier liga najbolja na svijetu,' rekao je u uvodu razgovora za tportal.hr Andrej Kramarić, najbolji igrač MAXtv Pve lige u izoru kapetana hrvatskih klubova.

Znači li to da ne žalite za Španjolskom, jer u nekoliko ste navrata naglasili da biste željeli igrati baš u Primeri.

'Najiskrenije, ne žalim ništa. Ustvari, možda samo za dvadeset dana u kojima nisam normalno trenirao, odnosno zbog kojih možda nisam u formi u kakvoj sam bio prije toga'.

Debi nije rezultatski prošao najbolje. Leicester City poražen je od Stokea, a već od subote čeka vas 'ludih' 40-tak dana. Prvo kup dvoboj protiv Tottenhama, pa Manchester United, Crystal Palace, Arsenal, Everton, Chelsea, Manchester City...

'Da. Čekaju nas - kako su oni rekli 'bonus utakmice'. Bilo bi sjajno kada bismo u njima izvukli nešto bodova pa da nam u završnici sezone bude lakše osigurati ostanak'.


Možda baš ovakav raspored koristi Vama. Naime, bit će prilike da se što bolje uigrate s momčadi i onda u presudnim utakmicama budete na nivou na kakvom ste bili u Rijeci.

'Da, trebat će mi neko vrijeme da se uigram, ali vjerujem da ću se ćim prije vratiti u tu formu'.

Navijači su Vas dočekali pjesmom. Jeste li zadovoljni?

'A tko ne bi bio? Čuo sam je i sretan sam zbog njihove podrške, koja svakom nogometašu odgovara'.


Sigurno su Vas nazvali i naši 'Englezi', suigrači iz reprezentacije i izbornik Niko Kovač.

'Jesu, zvao me je Nikica Jelavić, nazvali su i drugi. I hvala im na savjetima. Izbornik Kovač me nije nazvao, ali je poslao prekrasno pismo u FA, a zahvaljujući kojem sam i dobio radnu dozvolu. Na meni je da nazovem njega, što ću i učiniti te da mu zahvalim na takvom povjerenju'.

Najbolje bi bilo da mu se odužite golovima za reprezentaciju?

'Budem se potrudio. To je također posebna priča za mene. Čekamo Norvešku i onda da završimo posao koji smo dobro započeli'.

A kako će Rijeka završiti posao bez Vas?

'Siguran sam da će trener Kek iz igrača koji su ostali, ali i novih, Tomasova i Balaja izvući najbolje i da će na kraju sezone imati razloga za slavlje'.

Slaviti bi trebao i Leicester jer ako ne ostane u Premeir ligi navodno ćete preseliti u Fenerbahče?

'Potrudit ćemo se svi da klub ostane u društvu najboljih. A o tome što će biti u ljeto, uopće ne želim razmišljati', zaključio je Andrej Kramarić, nogometaš koji je u dosadašnjem dijelu karijere dokazao kako zna izabrati pravi put.

Kramarićevo predstavljanje engleskoj publici i navijačima Leicestera