nije sve tako crno

Ispali su iz lige, ali će zato zaraditi više nego osvajač Lige prvaka

06.05.2017 u 12:59

Bionic
Reading

Nogometaši Sunderlanda uvjerljivo su posljednji na ljestvici engleskog prvenstva i ispadaju u drugu ligu. No, čelnike kluba možda razveseli činjenica kako će samo od televizijskih prava za ovu sezonu zaraditi nevjerojatnih 120 milijuna eura

Engleska nogometna liga najgledanija je u Europi, a klubovi od prodaje televizijskih prava svake sezone zarađuju nevjerojatno velik novac. Dio premija koje momčadi zarade fiksan je, a varijabilni dio ovisi o količini prijenosa svakog kluba pojedinačno i gledanosti...

Kako god bilo, ispada da će i najlošija momčad Premiershipa ove sezone, Sunderland, samo od televizijskih prava zaraditi više nego osvajač Lige prvaka! 'Crne mačke' uvjerljivo su najgora momčad lige, imaju samo pet pobjeda, šest remija i čak 23 poraza, u 34 odigrane utakmice zabili su tek 26 golova (uz Middlesbrough najlošiji napad lige!), a u isto su vrijeme primili čak 60 golova (treća najgora obrana lige).

Momčad Davida Moyesa nije se proslavila, a nije se proslavio ni on kao menadžer koji je svojedobno slovio kao jedan od najnadarenijih. No, otkako je 2013. napustio Everton, Moyes niže neuspjehe i pitanje je u kojem će smjeru krenuti njegova karijera. U svom tom sivilu čelnike kluba može razveseliti samo jedno - u novu, drugoligašku sezonu, krenut će bogatiji za 120 milijuna eura! Toliko je najlošija momčad engleske lige zaraditi od televizijskih prava za sezonu 2016./2017.!

Kolika je to svota najbolje govori podatak da osvajač Lige prvaka ove sezone može zaraditi maksimalno 100 milijuna eura! U tu su cifru uračunata televizijska prava i raspodjela dobiti od istih od 1. kola po skupinama. Aktualni osvajač Lige prvaka Real Madrid prošle je sezone ukupno zaradio 'samo' 94 milijuna eura, a ove će nagrada biti nekoliko milijuna veća. Spomenimo i to kako najpopularnije momčadi engleske lige od televizijskih prava mogu zaraditi maksimalno do 180 milijuna eura.