čudna odluka 'bluesa'

Iskusni napadač 'trune' na klupi Chelseaja, no klub ga ne želi prodati; Olivier Giroud ostaje na Stamford Bridgeu

25.04.2020 u 14:59

Bionic
Reading

Chelsea će aktivirati klauzulu o produženju ugovora za još godinu dana s Olivierom Giroudom (33) i time će spriječiti francuskog napadača da napusti klub ovog ljeta bez odštete, objavili su britanski mediji

Olivier Giroud je želio napustiti Chelsea još u zimskom prijelaznom roku, jer kod trenera Franka Lamparda ima skromnu minutažu. Tada se je puno pisalo o njegovom prelasku u milanski Inter, ali londonski klub ga je odbio pustiti.

Osim Intera, interes pokazuju i Lazio te Tottenham, ali Giroud će po svemu sudeći ostati na Stamford Bridgeu te će još jednu sezonu odigrati uz našeg reprezentativca Matea Kovačića.

Pomalo je to čudna odluka jer trener Frank Lampard praktički francuskog napadača drži 'na ledu', ove je sezone odigrao samo deset utakmica u svim natjecanjima i zabio tek tri gola. Njegovo je nezadovoljstvo razumljivo, no u isto vrijeme Lampardu u momčadi 'bluesa' jednostavno treba takav iskusan igrač.

Giroud je u Chelsea stigao u siječnju 2018. godine iz Arsenala, a platili su ga 21 milijun eura. Do sada je za 'bluese' odigrao 76 utakmica u svim natjecanjima te zabio 21 gol.