sad idu na arsenal

Iskreni trener Villarreala otkrio je kako je sredio Dinamo; jedna izjava najbolje govori koliko je Emery stvarno strahovao od Oršića, Petkovića i društva

16.04.2021 u 08:07

Bionic
Reading

Villarrealov trener Unai Emery priznao je nakon pobjede nad Dinamom od 2:1 kako je njegova momčad u četvrtak navečer na El Madrigalu prikazala svoju najbolju igru

'Odigrali smo dobro, prikazali svoju najbolju igru individualno i momčadski. Ozbiljno smo pristupili utakmici poštujući Dinamo. Bili smo svjesni da je Dinamo dinamična i talentirana ekipa pa nismo kalkulirali kako bi se mogla odvijati utakmica nego smo ušli u nju kako bismo opet pobijedili', izjavio je Unai Emery nakon utakmice.

Villarreal je nakon pobjede od 1:0 u prvom susretu četvrtfinala pobijedio i na svom terenu 2:1 te se plasirao u polufinale Europske lige.

'Ideja je bila biti strpljiv i kontinuirano razbijati Dinamovu igru. Zato smo ih stiskali agresivno, nastojali smo onemogućiti njihovu igru. Bili smo totalno ozbiljni', napomenuo je Emery čija je momčad nakon prvih 45 minuta igre vodila 2:0.

Villarreal - Dinamo 1:0 (Paco Alcacer, 35')

Villarreal - Dinamo 1:0 (Paco Alcacer, 35) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Villarreal - Dinamo 2:0 (Gerard Moreno, 43')

Villarreal - Dinamo 2:0 (Gerard Moreno, 43) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'U drugom dijelu smo održali isti liniju, igrali smo na isti način, maksimalno im onemogućavajući da se vrate u utakmicu. Istina je da su imali sjajnu priliku za gol već u 50. minuti (Majer). Imao je Dinamo još neke svoje prilike, ali imali smo ih i mi. Znali smo da imaju iskustva u preokretima, no nismo im dopustili da ga ostvare', analizirao je utakmicu Emery koji će se sada u polufinalu suočiti s Arsenalom, londonskim klubom u kojem je radio prije dolaska u Villarreal.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +37
Villarreal - Dinamo, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Španjolci će pokušati proći tu stepenicu u natjecanju, nakon što su do sada četiri puta ispadali u europskim polufinalima.

'Imamo sad priliku preskočiti tu prepreku polufinala i to baš protiv Arsenala. To će biti teško... Čekamo to kao nešto jedinstveno. Dat ću sve od sebe da razbijemo tu barijeru i zato ćemo maksimalno trenirati, šteta što nas publika neće gledati u tom pokušaju', rekao je Emery koji je sa Sevillom osvajao Europsku ligu od 2014. do 2016. godine.

Arsenal je izbacio Villarreala u polufinalu Lige prvaka 2006. godine pobjedom doma 1:0 te remijem 0:0 u gostima.

Villarreal - Dinamo 2:1 (Mislav Oršić, 74')

Villarreal - Dinamo 2:1 (Mislav Oršić, 74) Izvor: tportal.hr / Autor: arensport/tportal