'NISMO TOLIKO BOGATI'

Iskreni Mamić o derbiju, kupnji kluba i generaciji '97.

21.03.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Uoči najvećeg hrvatskog nogometnog derbija između Hajduka i Dinama (subota, 15 sati Arenasport3), trener 'modrih' Zoran Mamić uvjeren je u pobjedu

Iako je Dinamo u četvrtfinalu Kupa nadigrao Hajduk s uvjerljivih 5:0, Mamić je svjestan toga da to nije realna slika.

'Čeka nas najveća utakmica prvenstva, pravi derbi u sjajnom ambijentu. Nadam se dobrom i fer navijanju i neravno očekujem pobjedu Dinama', kazao je u uvodu Mamić.

Kaže da pritiska nema, ali je svjestan kako derbi nije tek obična utakmica u kojoj se momčadi bore za tri boda.

'To je velika utakmica i idemo vidjeti tko je bolji. Na našu nesreću nemamo baš prilike često igrati pred punim stadionom i moram reći kako je igrači užitak igrati u takvoj atmosferi. Nadam se i da će teren biti dobar za igru… Očekujem dosta faula i agresije. Ali otkad je Igor Tudor trener, Hajduk se voli nadigravati i to je dodatni poziv gledateljima.'

Mamić kaže da u ovom trenutku ne zna koja će momčad istrčati u Poljudu jer je nekoliko igrača dobilo virozu (Šimunić, Halilović, Lima, Brozović…).

'Šimunić će igrati iako je imao virozu. Nakon popodnevnog treninga znat ću i za ostale. Zadnjih šest mjeseci puno nam se toga lošeg dogodilo.'

O Hajduku Mamić ima samo riječi hvale: 'Njihovi rezultati i stil igre dokaz su da dobro rade i da igrači na terenu rade ono što trener od njih traži. Zasluženo se nalaze na drugom mjestu ljestvice, a kada krene utakmica, sve je moguće. Navijači će im svakako biti vjetar u leđa.'

'Hajduk ima puno dobrih pojedinaca kao što su Andrijašević i Maglica. Obrana im sigurno djeluje vrlo čvrsto… Da mogu, neke bih igrače uzeo u Dinamo, ali imena vam neću reći', kazao je sa smiješkom Mamić dodavši kako se uopće ne zamara time tko sudi i da to nikada ne gleda.

Podatak kako je Dinamo u zadnje dvije utakmice postigao 12 golova svakako je ulio dodatno samopouzdanje momčadi. U istom periodu Hajduk je ubacio samo dva gola.

'Ljepše je kad ulaziš u derbi sa 12 golova. Važno je da igrači ostvare plan koji smo zacrtali na terenu.'

Međutim, osim same najave utakmice, posebna tema bila je i Generacija '97. koja je za ponedjeljak u 11 sati najavila press konferenciju na kojoj će izložiti svoje planove.

'Svi s dobrim idejama uvijek su dobrodošli.'


Na pitanje hoće li ostati trener ako će to biti jedan od zahtjeva Generacije '97., Mamić je kazao:

'Ako Zdravko napusti klub, otići ću i ja!'

Mamić kaže da s igračima koji se spominju da će izložiti svoje ideje nije u kontaktu otkad su otišli iz kluba, ali je isto tako naglasio da ni s jednim od njih nikada nije bio u sukobu.

Kako i gdje gledati Hajduk - Dinamo

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice MAXtv Prve lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.


'Iskreno, nije me iznenadila njihova najava presice. Već neko vrijeme kruže informacije o njihovoj ideji.'

U četvrtak je njegov stariji brat Zdravko Mamić najavio moguću privatizaciju kluba kao vrlo izgledno rješenje. Zanimljivo je bilo čuti što o tome misli Zoran Mamić.

'Ako se pojavi netko tko želi uložiti, onda je privatizacija moguća. Mogu li Mamići kupiti Dinamo? Nismo toliko bogati', iskren je bio mlađi Mamić.

Za kraj je Mamić kazao kako je 17-godišnji Alen Halilović i službeno postao novi igrač Barcelone.

'Alen je obavio liječnički pregled u Zagrebu, ugovor je potpisan i samo je ostala jedna formalnost kada će sve postati službeno.'

Za razliku od Zdravka Mamića koji je uvjeren kako bi Dinamo pobjedom na Poljudu matematički postao prvak, Zoran je oprezan: 'Siguran sam da ćemo biti prvaci, ali ne želim još slaviti dok sve ne bude i matematički sigurno.'

Čitava momčad Dinama bila je na pogrebu Vladimiru Galoiću - Dugom, jednom od osnivača BBB-a. Na pitanje kako su neki od njih to doživjeli i je li bilo emotivno Zoran Mamić je kazao:

'Bilo je vrlo emotivno. Igrači sada puno bolje razumiju i svjesni su što za takve ljude znači Dinamo. Broj ljudi na sprovodu pokazuje kliko je Dugi bio velik čovjek. Nažalost, tek u situacijama kao što je ovaj pogreb neki igrači shvate koliko je netko bio velik čovjek.'